Festa Major d’Hivern: Fira Medieval Castrum Fidelis 2016

Divendres 2 de desembre

17.30 h  Encesa oficial dels llums de Nadal a la plaça de l’Església. Durant la celebració de l’acte actuarà la coral infantil Ventijol amb la representació d’un fragment de Cuento de Navidad de Charles Dickens. A continuació, xocolatada popular.

21 h Assaig especial de la colla castellera de l’Agrupació de Cultura Popular al local de l’Agrupació a l’avinguda de Lluís Companys, 16. En finalitzar, hi haurà música i ball. Obert a tothom.

 

Dissabte 3 de desembre

18 h Representació de la sarsuela El barberillo de Lavapiés, a càrrec de la companyia Els Principiants de la Gent Gran, al Teatre Plaza. Entrada gratuïta. Recollida d’entrades a la taquilla, el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

19 h Baixada de torxes i tabalada a càrrec dels tabalers de Castelldefels i les colles convidades. Sortida des de l’Agrupació de Cultura Popular, c/ del Pintor Serra i Santa, i arribada a la plaça de l’Església.

19.15 h Parlament diabòlic d’inici de festa major, a la Pl de l’Església.

19.30 h Continuació de la tabalada pel carrer de l’Església i arribada a la plaça de la Música.

19.45 h Plantada de bèsties a la plaça de la Música.

20 h Correfoc pels carrers de la ciutat, a càrrec dels diables adults i infantils de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de:

Diables  adults de: Barberà del Vallès, Casc Antic de Barcelona, Olesa de Bonesvalls i Castelldefels.

Diables infantils de: La Pobla de Mafumet, Barberà del Vallès, Casc Antic de Barcelona i Castelldefels.

Dracs: Drac Farfolla de la Sagrada Família i Drac Gar-i-Got de Castelldefels.

Percussió: Desterrats de Vilanova i Lakolla Martinet de Cornellà

Recorregut: Sortida de la plaça de la Música,  c/ de Juan de la Cierva, c/ de l’Església, c/ d’Albert Einstein, c/ Major, c/ del Dr. Barraquer, c/ del Bisbe Urquinaona,  av. Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

21 h Representació teatral Diari d’una miliciana a la sala Margarida Xirgu. Preu: 8 euros. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

Per a més informació: www.teatreplaza@org

23 h Actuació del grup Doctor Prats, que es presenta amb nous reptes i noves il·lusions amb un nou treball discogràfic i un espectacle amb una alta dosi de personalitat,  a la plaça de l’Església.

 

Diumenge 4 de desembre

8.30 h  XXXV Pujada al Castell (curses populars de 5 km i 10 km). Sortida del carrer de  Can Roca (davant  lateral escola Torre Barona).

Inscripcions a la web:

http://xipgroc.cat/ca/curses/PujadaCastelldefels2016/5k/inscripcio/run

http://xipgroc.cat/ca/curses/PujadaCastelldefels2016/10k/inscripcio/run

 

10.30 h Curses per categories infantils: prebenjamí, benjamí i aleví. Més informació, Secció d’Esports Ajuntament de Castelldefels (Complex esportiu de Can Roca).

12 h Concert vermut de música cervantina, amb motiu del 400è aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, a càrrec del Trio Assaig,acompayat de Ludovica Mosca i de Charo Picazo, a la sala magna del Castell. Organitzat per la Federación Andaluza de Comunidades. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada a la taquilla del Castell, el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

18 h Concert coral a càrrec de la Coral Germanor, el Cor Som i Serem de Viladecans i de la Coral Marinada de Castelldefels, al Teatre Plaza. Entrada gratuïta. Recollida d’entrades a la taquilla, el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

 

Dilluns 5 de desembre

21 h  Trobada sopar d’entitats i de voluntariat al Castell de Castelldefels.

De 23 h a 1.30 h  Actuació del Trio Atrium, al pati d’armes del Castell de Castelldefels. Obert a tothom. Aforament limitat.

 

Dimarts 6 de desembre

De 10 h a 14 h Jornada de portes obertes de la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament.

D’11 a 13.45 h Activitats itinerants d’animació al Mercat: música medieval, teatre infantil i animació al carrer a càrrec de Ministrers de l’Aixada, Tartaruga Teatre, Epa! Juglares i Turdión. Actuacions cada 15 min. Entorn del Mercat.

D’11 h a 14 h Commemoració del Dia Internacional del Voluntariat. Espai en què les entitats socials donen a conèixer a la ciutadania la seva tasca i projectes solidaris, a la plaça de l’Església.

11.30 h  Pregó del Bon Dia! a càrrec d’Epa! Juglares, a la plaça de l’Església.

11.30 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. Temari Si Ba shi Qi Gong,  i forma de 13 moviments de l‘estil yang. Per a tots els públics.

11.45 h, 12.45 h, 17.45 h, 18.45 h i 19.45 h  Exhibició de vol de falconeria a càrrec de Malex Clariana, al c/ de l’Església cantonada amb Tomàs Edison.

12 h Ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, a la plaça de l’Església, cantonada amb el carrer d’Arcadi Balaguer.

13.15 h, 18.30 h i 20.30 h  Espectacle de faquirisme a càrrec de Fakir Scorpio, a l’escenari de la plaça de l’Església.

De 16.30 a 21.30 h Activitats itinerants d’animació al Mercat: música medieval, teatre infantil i animació al carrer a càrrec de Ministrers de l’Aixada, Tartaruga Teatre, Epa! Juglares, i Turdión. Actuacions cada 15 min. Entorn del Mercat.

17.30 h Taller sobre fengshui de Nadal, prediccions segons el I Ching per l’any de naixement sobre les característiques que dominen l’any 2017,  a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al centre Frederic Mompou. Taller en què podreu aprendre com decorar la casa de forma harmònica per a la celebració de Nadal, la distribució de comensals, la influència de l’arbre de Nadal, etc. i saber como es mou l’energia el proper any 2017, que correspon a l’any del Gall de foc segons l’horòscop mil·lenari xinès.  Cal fer inscripció prèvia al c/e: joan@joanyinyang.com.

21 h Representació teatral Oh My god Barcelona! al Teatre Plaza. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada a la taquilla, el mateix dia de la funció. Aforament limitat. Per a més informació: www.teatreplaza@org

TOTA LA JORNADA MERCAT

D’11 a 14 i de 16 a 22 h

 • Tallers participatius: terrissa, filadora, impremta, rajoles
 • Atraccions medievals

CASTELL DE CASTELLDEFELS. Campament medieval

D’11 a 14 i de 17 a 21h. Servei de restauració.

Activitats infantils:

 • Tir amb arc
 • Ludoteca medieval
 • Circuit d’habilitats
 • Jocs artesanals i tradicionals
 • Escola de petits cavallers

Activitats de recreació:

 • Campament medieval
 • Aparells de tortura
 • Màquines de setge
 • Tir amb arc
 • Combat de mercenaris
 • Torneig de cavallers s. XIV i XV

Dimecres 7 de desembre

D’11 a 13 h Taller de country a càrrec del grup Castelldefels balla country, a la plaça Vuit de març.

11.30 h Pregó del Bon Dia! a càrrec d’Epa! Juglares, a la plaça de l’Església.

11.30 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. Temari Si Ba shi Qi Gong,  i forma de 13 moviments de l‘estil yang. Per a tots els públics.

D’11 a 13.45 h Activitats itinerants d’animació al Mercat: música medieval, teatre infantil i animació al carrer a càrrec de Ministrers de l’Aixada, Tartaruga Teatre, Epa! Juglars, i Turdión. Actuacions cada 15 min. Entorn del Mercat.

11.45 h, 12.45 h, 17.45 h i 18.45 h   Exhibició de vol de falconeria a càrrec de Malex Clariana, al c/ de l’Església cantonada amb el c/ Tomàs Edison.

13 h Concert vermut de música de pel·lícules de ciència-ficció a càrrec de l’Associació Musical de Castelldefels, amb motiu del 50è aniversari de la primera emissió de la sèrie Star Trek, a la sala magna del Castell. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada a la taquilla del Castell, el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

13.15 h, 18.30 h i 20.30 h Espectacle de faquirisme a càrrec de Fakir Scorpio a l’escenari de la plaça de l’Església.

De 16.30 a 21.30 h Activitats itinerants d’animació al Mercat: música medieval, teatre infantil i animació al carrer a càrrec de Ministrers de l’Aixada, Tartaruga Teatre, Epa! Juglares, i Turdión. Actuacions cada 15 min. Entorn del Mercat.

18.30 h Arribada dels grallers a la plaça de l’Església, des de la plaça de l’Estació per l’avinguda de Santa Maria, amb la participació dels grallers Mar i Cel de Sitges, Escola de Grallers de Sitges, Toc de Vent de Castelldefels, Escola de Gralles de l’ACP de Castelldefels i el grup Associació Amics del Sac i el Flabiol de Vilanova i la Geltrú.

19 h Ball dels gegants de Castelldefels, en Jaume i la Constança i lliurament de xumets. Durant una estona els més menuts podran lliurar el seu xumet al gegant que prefereixin per deixar-lo definitivament enrere!, a la plaça de l’Església. A continuació cercavila pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb i el drac Gar-i-Got de Castelldefels, els Castellers de Castelldefels, Colla de Gegants i Capgrossos  de Castelldefels, el Grup de Cintes, el Grup de Panderetes, la Colla Jove de Bastoners de l’ACPC, Colla Infantil de Bastoners de l’ACPC, Colla de Bastoners de Caldes de Montbui,  i la Colla Nova de Bastoners de Castelldefels. En acabar, els castellers faran  un castell.

Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ d’Arcadi Balaguer, c/ del Doctor Trueta, plaça de la Caputxeta, c/ del Doctor Trueta, avinguda Constitució, plaça Pau Casals, c/ del Dr. Barraquer, c/ d’Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església.

20 h Havaneres i cant de taverna a càrrec del grup d’havaneres Montjuïc, al Teatre Plaza. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada a la taquilla, el mateix dia de la funció. Aforament limitat. En finalitzar, se servirà rom cremat.

De 23 a 6 h Marató de cinema de la sèrie Star Trek, amb la projecció de pel·lícules de forma ininterrompuda, al Teatre Plaza. El que va començar com una simple sèrie de televisió fa 50 anys ha aconseguit transcendir i convertir-se en tota una filosofia basada en l’entesa i el respecte per les diferències. Entrada gratuïta. Aforament limitat. S’hi pot assistir disfressat.

ESPAI JOVE: De 22.30 Batucada pels carrers del centre. Sortida des de l’ Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, baixada pel c/ Pintor Serra i Santa fins l’ avinguda Santa Maria i arribada a la plaça de l’Estació, a càrrec de Toquikitoqui Batucada. Organitzat pel col·lectiu d’associacions juvenils Espai Jove.

De 23.30 a 2 h  Concert de Karaokes Band i sessió dels Dj Mario & Dj Sospe, a la pl. de l’Estació.

TOTA LA JORNADA MERCAT

D’11 a 14 i 16 a 22 h

 • Tallers participatius: terrissa, filadora, impremta, rajoles
 • Atraccions medievals

CASTELL DE CASTELLDEFELS. Campament medieval

D’11 a 14 i de 17 a 21 h. Servei de restauració

Activitats infantils:

 • Tir amb arc
 • Ludoteca medieval
 • Circuit d’habilitats
 • Jocs artesanals i tradicionals
 • Escola de petits cavallers

Activitats de recreació:

 • Campament medieval
 • Aparells de tortura
 • Màquines de setge
 • Tir amb arc
 • Combat de mercenaris
 • Torneig de cavallers s. XIV i XV

 

Dijous 8 de desembre

8 h Matinades pels carrers de Castelldefels, a càrrec dels Grallers de l’Agrupació de Cultura de Popular.

D’11 a 13.45 h Activitats itinerants d’animació al Mercat: música medieval, teatre infantil i animació al carrer a càrrec de Ministrers de l’Aixada, Tartaruga Teatre, Epa! Juglares, i Turdión. Actuacions cada 15 min. Entorn del Mercat.

11.30 h Pregó del Bon Dia! A càrrec d’Epa! Juglares, a la plaça de l’Església.

11.30 h Desfilada dels cavallers a càrrec de  La Mesnada Real. Sortida des del Castell.

11.45 h, 12.45 h, 17.45 h, 18.45 h i 19.45 h Exhibició de vol de falconeria a càrrec de Malex Clariana, al c/ de l’Església cantonada amb c/ Tomàs Edison.

12.30 h Torneig de cavalls a càrrec de La Mesnada Real, al parc de la Muntanyeta.

13.15 h, 18.30 h i 20.30 h Espectacle de faquirisme a càrrec de Fakir Scorpio a l’escenari de la plaça de l’Església.

16 h Desfilada dels cavallers  a càrrec de La Mesnada Real. Sortida des del Castell.

De 16.30 a 21.30 h Activitats itinerants d’animació al Mercat: música medieval, teatre infantil i animació al carrer a càrrec de Ministrers de l’Aixada, Tartaruga Teatre, Epa! Juglares, i Turdión. Actuacions cada 15 min. Entorn del Mercat.

16.30  h Torneig de cavalls a càrrec de La Mesnada Real, al parc de la Muntanyeta.

17 h Plantada de castells a la plaça de l’Església, a càrrec dels castellers de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels.

18.30 h Espectacle Sing Along, amb la projecció de la pel·lícula Mamma mia! al Teatre Plaza. Es tracta d’un espectacle molt de moda als Estats Units i al Regne Unit, on el públic participa en forma de karaoke. Per a tots els públics. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada a la taquilla, el mateix dia de la funció. Aforament limitat. Per a més informació: www.teatreplaza@org. S’hi pot assistir disfressat.

TOTA LA JORNADA MERCAT

D’11 a 14 h i de 16 a 22 h

 • Tallers participatius: terrissa, filadora, impremta, rajoles
 • Atraccions medievals

CASTELL DE CASTELLDEFELS. Campament medieval

D’11 a 14 h i de 17 a 21 h. Servei de restauració.

Activitats infantils:

 • Tir amb arc
 • Ludoteca medieval
 • Circuit d’habilitats
 • Jocs artesanals i tradicionals
 • Escola de petits cavallers

Activitats de recreació:

 • Campament medieval
 • Aparells de tortura
 • Màquines de setge
 • Tir amb arc
 • Combat de mercenaris
 • Torneig de cavallers s. XIV i XV

 

ACTIVITATS RELIGIOSES

Dimecres 7 de desembre

21 h Vetlla de pregària, a càrrec de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels. Sortida de l’església de Santa Maria, i recorregut fins al parc de la Muntanyeta.

Dijous 8 de desembre

11 h Missa Patronal a l’església de Santa Maria.

12 h Processó pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb el suport de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels, i l’associació Colla Nova de Bastoners de Castelldefels.

Recorregut: Sortida de l’església de Santa Maria, c/ Onze de Setembre,  c/ de Pompeu Fabra, c/ del Dr. Barraquer, c/ d’Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església.

17.30 h. Misa rociera a l’església de Santa Maria amb el Coro Rociero Blanca Paloma.