Història de Castelldefels, Bar Sara

Ja funcionava abans de la guerra i estava al costat de l’únic cinema de Castelldefels, el “Cinema Catalunya”, a l’Avinguda Santa Maria, núm. 3, i era el punt de reunió dels pocs habitants de Castelldefels.

Lamentem la defunció de la seva propietària, la Sra. SARA MIRALLES i GILABERT, als 96 anys, el dia 29 de gener. Els seus fills, Pilar, Pepito i Gemma, volen donar les gràcies a totes les persones que se’ls han acostat en aquests difícils moments i que, juntamentamb ells, han acomiadat la seva mare retent-li un afectuós homenatge.

Sara i el seu marit van comprar el bar als anys 60, bar que ella regentava però que el seu pare va inaugurar amb el nom de “Bar Sara”, on anteriorment ja funcionava un altre establiment d’hostaleria. Quan els veïns anaven cap a l’estació del tren, es prenien un cafè al Bar Sara; i els empleats de la Rocalla, abans d’entrar a treballar, hi esmorzaven, molts d’ells amb un entrepà portat de casa. El cinema, en aquells anys i per a moltes de les dues mil persones que vivien a la ciutat, era l’únic moment d’evasió a les tardes dels dissabtes o diumenges, amb uns preus populars per a unes llargues tardes de cinema, d’unes quatre hores, en les quals se solien exhibir dues pel·lícules (una espanyola i una estrangera, o dues estrangeres), alguns curts i dibuixos animats, i en les quals era permès de fumar en el local i menjar-hi entrepans quan hi havia la gana; també hi eren els acomodadors, que acompanyaven sempre amb la seva llanterna. La gent, quan sortia del cine, s’acostava al Bar Sara per degustar-hi el que els venia de gust. Cal recordar que les pel·lícules portaven un full de censura, que suprimia petons o escenes que podien tenir una certa interpretació política.

La Sra. Sara Miralles i Gilabert és part de la història de Castell-defels en mantenir obert, per molt de temps, un establiment emblemàtic per als antics veïns de Castelldefels; per aquesta raó, els seus fills li estan infinitament agraïts, així com als veïns de la ciutat pels seus reconeixements.