Manuel Morales Presidente Club Patinatge Castelldefels

El “CLUB PATINATGE CASTELLDEFELS” entitat constituïda l’any 1966, té com a principal objectiu el foment de l’esport dins del marc de la nostra ciutat i el desenvolupament i la pràctica del Patinatge sobre rodes.

El 15 de desembre de 1966 va ser constituït el club amb el nom inicial de Hockey Club Patín Castelldefels, i des de llavors fins ara han transcorregut un munt de incidències i èxits, tant d’hoquei sobre rodes com de patinatge artístic sobre rodes, que tots ells ens ha permès d’arribar al dia d’avui per celebrar aquesta efemèrides. Ara amb el nom de CLUB PATINATGE CASTELLDEFELS.

Per celebrar aquests 50 anys des de la seva fundació, el Club va preparar per als dies 28 i 29 de gener 2017 els següents actes commemoratius:

-El dissabte 28 de gener a la sala d’actes Frederic Mompou, es va fer una presentació als socis de l’historia del club acompanyat d’un audiovisual preparat per aquesta ocasió, i posterior comentari entre els assistents dels panells exposats sobre las històries del club; l’evolució dels mallots del club en el temps; la participació dels jugadors i patinadors/es captats a les fotos exposades; la de la línia del temps, fent un recull dels esdeveniments més importants que hem pogut recordar.
Francament, va ser un acte entranyable, amb la presència del president i jugadors fundadors del club, amb exentrenadors que van aportar les seves anècdotes, i dels actuals patinadores i socis que van voler acompanyar-nos al acte. La presència del regidor d’Esports i l’alcaldessa de Castelldefels, van acabar d’aportar el sentiment de culturalitat innegable de Castelldefels.

-El diumenge 29 de gener a la pista del Pavelló de Can Roca, se celebrà un festival on totes les nostres patinadores van sortir en diferents grups, sota el lema “Superherois sobre rodes” per mostrar els diferents nivells de patinatge artístic del club. També hi van participar dues patinadores en individual del club i dues altres de convidades. No podia faltar la participació afegida de les pròpies Entrenadores del club. Les actuacions de grups especialitzats en xous, procedents de clubs convidats, van realçar el mèrit de tot l’esdeveniment incorporant una espectacularitat de vestits i de tècnica del patinatge, de gran qualitat, que augmentà la satisfacció del gran nombre de persones que van assistir al acte. Realment va ser un gran espectacle, dirigit per dos presentadors, exentrenadors del club, que van sentir la celebració com a seva, per la gran dedicació que havien fet al club, cadascú al seu moment.

Manolo, la Iniciació al patinatge i els seus valors de formació i educació.
El club sempre ha treballat per afavorir el desenvolupament de l’esport i dels seus valors associatius i individuals del món del patinatge. Sigui en les modalitats d’hoquei, patinatge artístic, etc., dins del marc normatiu de la Federació Catalana de Patinatge. El club es va iniciar quan un grup de jugadors d’hoquei sobre rodes es van ajuntar per practicar el seu esport i poder participar a les lligues de la Federació. Comptant amb el suport de l’Ajuntament, van poder arrencar i més endavant instrumentar la secció de patinatge artístic fins als nostres dies.
Desenvolupament de l’hoquei sobre rodes:
Va ser l’activitat d’arrencada del club, arribant a donar jugadors de categoria nacional que encara avui dia estan jugant a màximes categories nacionals. El club mateix va arribar a la lliga de Primera Catalana.
Malauradament, la secció d’hoquei patins es va desfer tot de sobte, al marxar els equips i jugadors a altres clubs de poblacions veïnes.

La promoció i el desenvolupament del patinatge artístic sobre rodes.
La secció de patinatge artístic va néixer com a activitat extraescolar i fonamentalment femenina, però aviat va incorporar-se a la Federació i així integrar-se al desenvolupament del patinatge segons la normativa oficial. Durant aquests anys, hi ha hagut de tot, des de moments que teníem pocs patinadors/es, fins a moments que teníem campions nacionals i assistíem als campionats europeus millorant any rere any. Van ser anys difícils, anys amb èxits, realitzats amb l’esforç dels patinadors/es i dels socis. Avui dia hem consolidat el club amb un bon equip tècnic per atendre des dels més petits que comencen, fins a les categories grans que tornem a tenir en el club, i amb un nombre de patinadors/es considerable que fan confiar a obtenir resultats prometedors.

La pràctica del patinatge a les seves diferents modalitats:
El patinatge és un esport que ajuda a desenvolupar l’equilibri, l’harmonia corporal i la concentració individual, a través de moviments i exercicis que, acompanyats d’una coreografia coordinada, fan del patinatge una exhibició contínua de la grandesa de la tècnica que amaga en el seu interior .
El club ha treballat a les diferents branques o modalitats que la Federació Catalana de Patinatge considera. Hem estat a moltes d’elles, i treballem per tornar a ser-hi. ¡En ello estamos!

Graciès, Manolo, des de La Voz us desitgem molts èxits els pròxims 50 anys!!!

Ens trobaràs a:

Club Patinatge Castelldefels – Patinatge artístic – Patinatge Castelldefels


cpcastelldefels@hotmail.com