El Castell fa 30 anys

30 anys … 30 anys que han passat com un sospir ens comenta la Dra. Olásolo que porta prestant els seus serveis al CAP del Castell des de 1996. 30 anys als quals hem assistit a l’evolució de l’atenció primària que ha anat transformant-se per passar d’una sanitat paternalista a una altra en la qual el ciutadà ha passat a ser el centre del sistema. 30 anys en què la revolució tecnològica ha proporcionat un canvi qualitatiu en la nostra forma de treballar. La història clínica informatitzada ha obert tot un món de possibilitats que fa que el servei que oferim sigui cada vegada més segur i de qualitat. Internet ha suposat una revolució que fa que el ciutadà estigui cada vegada més informat modificant el seu rol en el sistema, passant de tenir un paper passiu a fer-se responsable de la seva cura, de les decisions que competeixen a la seva salut comptant sempre amb la col·laboració i assessorament dels seus professionals de referència. Així mateix, l’e-Consentiment i plataformes com “La Meva Salut”, permeten que la interrelació del ciutadà amb el seu metge i infermera pugui realitzar-se per canals de comunicació que superen la visita presencial.
30 anys … 30 anys en què els professionals han mantingut la il·lusió en el seu treball tot i que ha hagut èpoques de condicions molt adverses, 30 anys en els quals hem seguit formant-nos i consensuat guies, protocols i tot allò que fa possible disminuir la variabilitat clínica d’actuació , sempre buscant una atenció de màxima qualitat per als ciutadans que atenem.
Em comenta la Sílvia que, abans de res, cal destacar que som professionals vocacionals, que la vocació va per davant i això és el que fa que tot i moments desfavorables mantinguem la il·lusió i les ganes de treballar cada vegada millor. A més, som afortunats i ens sentim recompensats perquè els ciutadans són conscients d’això, com es posa de manifest en les enquestes de valoració i en el tracte que dia a dia tenim amb ells. Sens dubte, ells són els protagonistes i mereixen que els oferim el millor de nosaltres i que l’assistència evolucioni cap a una ciutat més saludable i amb els recursos necessaris que mereix la nostra població.
Tots ens unim a LA VEU de Silvia i diem … Gràcies Castelldefels per haver-nos acompanyat durant aquests 30 anys i desitgem que en siguin molts més.