Els usuaris del parc del Castell l’aproven amb un notable alt

Segons l’enquesta realitzada per l’AMB, els visitants del parc del Castell l’han atorgat una puntuació de 7,9 punts, sis dècimes més que la darrera dada de 2015.

Cada dos anys l’AMB fa un estudi per veure quina és la qualitat percebuda pels usuaris dels diferents parcs urbans que gestiona. En total, aquest any s’han analitzat durant els mesos de juny i juliol 44 parcs on s’han entrevistat a més de 5.400 persones. Com a resultat d’aquest estudi, el Jardí Botànic Històric de Barcelona se situa en primer lloc amb una puntuació de 8,6 punts, mentre que l’únic parc de Castelldefels que apareix es troba a la dotzena posició amb un notable alt,  7,9 punts, i un creixement de sis dècimes respecte 2015.

En el qüestionari es preguntava sobre diferents aspectes relacionats amb l’entorn i els serveis del parc, com per exemple la seguretat, neteja general,  tranquil·litat, proximitat, senyalització, enllumenat entre d’altres. També analitzava el temps que passen els usuaris, en el cas del parc del Castell de mitjana hi resten 1:22h, el 51,5% dels visitants hi van diàriament i majoritàriament caminant des d’origen el 85,1%.

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part del seus visitants, fa dos anys la mitjana de valoració estava en el 7,5 punts, i aquest any es troba en el 7,6. L’aspecte més ben valorat és la tranquil·litat, amb una mitjana de 8,4 punts, seguit per la proximitat i el disseny (mobiliari, accessos, confort dels camins, àrees de joc…) amb 7,9 i 7,7 punts respectivament. Durant aquests últims anys, AMB ha fet una inversió molt important per a la millora de la senyalització dels parcs, implementant un canvi d’estil amb un nou grafisme més modern i entenedor. Aquest fet s’ha vist reflectit dins de la pujada de la majoria de les variables d’aquest apartat, i és la que més ha augmentat: ha passat del 5,9 el 2015 al 6,5 el 2017.

L’estudi

L’enquesta que va portar a terme l’AMB entre els mesos de juny i juliol de 2017 ha comptat amb un total de 5.405 entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans. A cascun d’ells s’han realitzat entre 100 i 150 enquestes en funció de les dades d’afluència.

L’estudi de satisfacció dels usuaris compleix una dècada de la primera edició, que va tenir lloc l’any 2007 i des d’aleshores té una freqüència biennal.