La coral Veus de Cor de Músic ha representat amb gran èxit l’òpera Orfeo ed Euridice al Teatre Plaza de Castelldefels

El passat 29 de desembre la coral de la Castelldefels Veus Cor de Músic va representar l’òpera Orfeo ed Euridice de C.W. Gluck al Teatre Plaza. L’obra va ser dirigida pel mestre Manel Cubeles i interpretada per Mercè Bruguera en el paper d’Orfeu, Maite Arciniega com Euridice i Alba Quinquillà com Amore. La coral es va acompanyar del reforç d’alguns integrants de la coral de l’Associació Musical de Cerdanyola del Vallès. L’orquestració va comptar amb la versió per a piano sol a càrrec d’Efrem Garcia. La direcció escènica i coreografies van ser a càrrec d’Albert Bonet. El programa va ser presentat pel conegut crític musical Roger Alier. Destacar que el teatre es va omplir i el públic va gaudir de valent premiant als intèrprets amb un llarguíssim aplaudiment.

L’òpera Orfeo ed Euridice de Gluck representa el conegut mite d’Orfeu i la recerca de la seva estimada Eurídice als inferns i als cels. Al llarg del seu viatge, la música situa a l’espectador en diferents escenaris, amb moments de gran dramatisme a l’infern i moments de joia als camps Elisis. Gluck no va voler donar el sentit tràgic de la versió tradicional del mite i va decidir que l’Amor era més fort que la mort; per tant, va salvar els dos protagonistes per a satisfacció dels espectadors. El tema final on intervenen totes les veus i el cor és un manifest de defensa al triomf de l’amor.

Aquest és un espectacle que Veus cor de Músic ja havia executat amb anterioritat a Tarragona i Ullastrell amb versions orquestrades. En aquest cas, la versió per a piano sol imposava una major sobrietat en la interpretació de l’obra. L’escenari i el vestuari, quasi minimalistes, van permetre concentrar l’atenció en les interpretacions musicals dels diferents números i reforçar, així, l’aspecte musical del concert. De fet, l’objectiu de la coral és divulgar el gaudi de la música i fer partícips als espectadors.

L’actuació va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels i el patrocini de la Immobiliària La Casa Agency, el Centre Mèdic, l’escola Cor de Músic i la Pastisseria Vives.