Castelldefels al Cercle del Liceu

L’11 d’abril d’enguany, un grup de membres de les corals Veus Cor de Músic de Castelldefels i de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès van repetir l’espectacle de l’òpera Orfeo ed Euridice de C.W. Gluck al Cercle del Liceu de Barcelona. En el paper de les solistes van participar la Mercè Bruguera com a Orfeo, la Maite Arciniega com a Euridice, l’Alba Quinquillà com a Amore i al piano Efrem Garcia sota la direcció de Manel Cubeles. La versió que tant d’èxit va tenir l’any passat al Teatre Plaza, en aquesta ocasió es va escurçar i es va oferir en versió no escenificada. La interpretació es va fer a la sala Montserrat Caballé per invitació de Roger Alier en una audició privada. La música de Gluck, el primer gran reformador alemany de l’òpera, va fer vibrar els vitralls d’ambient wagnerià que decoren el Cercle, casualment el segon gran reformador de l’òpera alemanya.

La satisfacció del públic va ser general i els aplaudiments generosos mentre s’intuïen les converses dels personatges de Vida privada de Josep Maria de Sagarra sota els quadres de Casas o el somriure perillós de Mariona Rebull, darrere alguna porta d’estil modernista.