PROGRAMA FESTA MAJOR D’ESTIU 2018

VINE I RECULL LA TEVA BANDEROLA I PENJA-LA AL BALCÓ

Es podran recollir GRATUÏTAMENT les banderoles per als balcons.

On?

A l’Oficina d’Atenció Ciutadana

A les Oficines de Turisme del centre (c/ Pintor Serrasanta, 4) i de la platja (Pg. MARÍTIM, 155)

A la Biblioteca de la Platja (PARC DEL MAR, S/N)

 

Dissabte 4

22.30 h Espectacle teatral. Representació de la Llegenda del Gar-i-Got al parc de la Muntanyeta, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels.

Divendres 10

 21 h Assaig especial dels Castellers de Castelldefels de l’Agrupació de Cultura Popular a l’edifici de l’Agrupació (av. Lluís Companys, 16).

 De 23 a 1.30 h Nit de festa amb música i servei de barra a preus populars a l’edifici de l’Agrupació (av. Lluís Companys, 16).

 Dissabte 11

 17.30 h Plantada de Bèsties al pati de l’Edifici de la República, c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada pl. de l’Església.

 De 17 a 2 h NOMAD Festival als jardins del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies. A partir de les 17 h, activitats per a totes les edats, food trucks, servei de bar i música ambient. Gaudiu d’un entorn immillorable!

De 18 a 20.30 h Taller infantil Pinta el teu mocador de Festa Major, al pati de l’Edifici de la República, c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada pl. de l’Església. Vine a dissenyar el teu mocador per donar el tret de sortida a la Festa Major i lluir-lo tots els dies de festa (un mocador per nen/a, fins a exhaurir-ne existències).

 19 h Tabalada a càrrec del grup de tabalers de l’Agrupació de Cultura Popular.

 Recorregut: Sortida del c/ Bisbe Urquinaona, davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, c/ d’Albert Einstein, c/ Major, c/ d’Arcadi Balaguer, pl. Església, c/ 11 setembre, pl. de la Caputxeta, c/ Pompeu Fabra, av. Santa Maria i pl. Església.

 20.30 h  Lectura del pregó des del balcó de l’Ajuntament, a càrrec de la Sra. Amparo Tomé. Llicenciada en filologia anglesa per la Universitat de Salamanca, diplomada i màster en Psicologia i Sociologia de l’Educació per l’Institut d’Educació de la Universitat de Londres. Va ser professora de Sociologia de l’Educació en la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva activitat investigadora en la Universitat s’ha centrat en temes de gènere i educació. Ha dirigit el Programa d’Educació en Valors de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i ha treballat com a assessora en temes de coeducació per a diversos governs autonòmics. Ha publicat nombrosos materials didàctics.

 20.45 h Espectacle de la Porta de l’Infern, amb ball de diables i declamació de sàtires, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels i concentració a la plaça de l’Església.

21.30 h Correfoc pels carrers de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de:

  •  Grups de foc:             Diables de Molins
  •  Dimonis dels Trons (Lleida)
  •  De Castelldefels

Dracs: Botafocs de Castelló de la Plana

Gar-i-Got de Castelldefels

Tabalers:  Tabalers del Grup de Foc de Castelldefels.

Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, av. Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

 22 h Cicle de jazz al Castell Contrabaix: Actuació de la Big Mamma, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

24 h  Ball de Festa Major amb l’orquestra Gira-sol, a la pl. de l’Església. L’emblemàtica orquestra farà sonar les cançons més actuals, sense oblidar els clàssics de tota la vida a ritme de bolero, pas doble i txa-txa-txa. Fins que arribem a l’apoteosi final amb els clàssics del rock dur i l’ska.

00.30 h NOMAD Festival. Actuació Grup FIF (Female is the Future), música afroamericana, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

 Diumenge 12

 De 9.30 a 14 h XVIII Torneig d’escacs de Festa Major. Partides ràpides al parc de la Muntanyeta. Trofeus per als primers classificats per categories. Bases del torneig: www.ajedreznd.com. Inscripcions: fins al 10 d’agost a: clubescacscastefa@hotmail.com

 10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

D’11 a 14 h De la mà d’Aigües de Barcelona podràs divertir-te amb jocs d’aigua per a tota la família. Vols construir i fer navegar un vaixell? Jugar amb tauletes interactives i passar-te tots els nivells del cicle de l’aigua? O transportar aigua sense perdre’n ni una gota? Aigües de Barcelona et porta un munt de jocs a la festa d’Aigües. Si tens entre 3 i 12 anys, vine a jugar! T’hi esperem!, a la plaça de l’Església.

12 h Vigília de castells a càrrec dels Minyons de l’Arboç i els Castellers de Castelldefels, al c/ d’Arcadi Balaguer davant de l’Edifici de la República.

 De 17 a 2 h NOMAD Festival als jardins del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies. A partir de les 17h, activitats per a totes les edats, food trucks, servei de bar i música ambient. Gaudiu d’un entorn immillorable!

 De 17 a 20 h Petit NOMAD Vine a fer tallers de sorra i de circ i a provar vehicles de motor elèctric.

 18 h Espectacle familiar Reggae per Xics, a càrrec del grup The Penguins. Concert on es presenta un repertori de cançons populars i d’autor d’arreu de Catalunya passades pel sedàs dels ritmes i les músiques jamaicanes, creant un espectacle dinàmic, alegre i participatiu, als jardins del Castell. Aforament limitat.

 19 h Ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, a la pl. de l’Església.

 20.30 h NOMAD Festival. Duet acústic Jb 6 Nacho Ibáñez, amb versions acústiques de clàssics de tots els temps,  als jardins del Castell. Aforament limitat.

 21 h Paella popular a càrrec del Centre Cultural Al Alba al parc de la Muntanyeta. Aforament limitat a 1000 persones. Preu: 2 €. Els beneficis es destinaran a un projecte social.

Punts de venda anticipada de tiquets a:

Centro Cultural Al Alba/ Hermandad Cristo de la Paz / Bar Estadio

El mateix dia: Parc de la Muntanyeta des de 3 hores abans de l’esdeveniment.

23 h Encesa de bengales de tots els assistents al sopar, al parc de la Muntanyeta. Activitat de convivència organitzada per la Federació d’Associacions de Veïns de Castelldefels. Les bengales es podran recollir al mateix parc, a les taules de les associacions de veïns.

23.30 h Actuació del grup Mala Vida. Amb un repertori basat en el pop-rock espanyol dels 80 fins al més actual, aconsegueixen captivar el públic de totes les edats en cadascuna de les seves actuacions, al parc de la Muntanyeta.

 23.30 h NOMAD Festival. Concert de Big Mouthers, amb versions de rock, sou, funk, etc,  als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Dilluns 13

 10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, a la plaça de l’Església.

 D’11 a 14 h Activitat d’aigua per a tota la família, amb l’Splash Slide, un supertobogan de 127 m de llargada (a partir de 6 anys), i inflables per als més menuts, al parc de la Muntanyeta. Cal portar banyador i tovallola.

De 17 a 2 h NOMAD Festival als jardins del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies, activitats per a totes les edats, food trucks, servei de bar i música ambient. Gaudiu d’un entorn immillorable!

De 17 a 20 h Petit NOMAD Vine a fer tallers de sorra i de circ i a provar vehicles de motor elèctric.

 18 h Espectacle familiar Envelat barbut a càrrec del grup Les princeses barbudes. Cançons de música suau feta amb instruments de joguina, on la veu de la princesa barbuda és el fil conductor de cançons que són contes. Historietes plenes de melodies encomanadises i lletres simpàtiques, lliures de moralismes i amb constants pinzellades iròniques, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

 19 h Holi Dolly Festival (festa Holi) Un espectacle ple de colors, actualment una de les festes més desitjades i esperades, al parc de la Muntanyeta. Es recomana portar roba vella. Inici de venda de bosses de pols de colors al matí. Les primeres 500 persones que comprin bossetes en tindran de regal una.

 21 h Cantada d’havaneres a càrrec del grup Els pescadors de l’Escala, i rom cremat, a la plaça de l’Església

 22.30 h ESPAI JOVE. Batucada pels carrers del centre des de la pl. Joan XXIII, fins a la pl. de l’Església, a càrrec de Diabòlics Músics de Sant Boi. Organitzat pel col·lectiu d’associacions juvenils Espai Jove.

 22 h NOMAD Festival. Retransmissió del documental Petitet, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Dirigit per Carles Bosch, responsable dels documentals Balseros (2002) i Bicicleta, cullera, poma (2010).

 24 h NOMAD Festival. Concert rumba catalana amb Dantuvi, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

 De 23.45 h a 3.30 h ESPAI JOVE. Concerts de les orquestres Seguirem (Tribut Obrint Pas) i Mitjanit. Organitzat pel col·lectiu  d’associacions juvenils Espai Jove, a la pl. de l’Església.

 Dimarts 14 

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

 D’11 a 14 h Taller de capgrossos per a tota la família,  al pati de l’Edifici de la República, c/ d’Arcadi Balaguer cantonada pl de l’Església. Patrocinat per la Coordinadora de Firaires de l’Hospitalet i el Baix Llobregat.

 12 h Plantada dels gegants davant l’edifici de l’Agrupació de Cultura Popular (av. Lluís Companys, 16) i possibilitat de lliurar-los els xumets. Durant una estona els més menuts podran lliurar el seu xumet al gegant que prefereixin per deixar-lo definitivament enrere!

 12.15 h Baixada dels gegants des de l’ACPC. Recorregut: Sortida ACPC, carrer Pintor Serra i Santa i pl. de l’Església.

 13 h Entrada dels gegants de Castelldefels, l’Arnau i la Jordana (barons de l’Eramprunyà),  el Jaume i la Constança (personatges medievals),  i el Dragut i l’Otxalí (pirates), a la pl. de l’Església.

 De 17 a 2 h NOMAD Festival als jardins del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies, activitats per a totes les edats, food trucks, servei de bar i música ambient. Gaudiu d’un entorn immillorable!

 De 17 a 20 h Petit NOMAD Vine a fer tallers de sorra i de circ i a provar vehicles de motor elèctric.

 De 17.30 a 19.30 h Taller familiar de confecció de xapes dels gegants de Castelldefels, al pati de l’Edifici de la República, c/ d’Arcadi Balaguer cantonada pl de l’Església.

 18 h Petit NOMAD. Actuació familiar amb Turuleta band, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

 19 h Arribada dels grallers a la pl. de l’Església, des de la pl. de l’Estació per l’av. Santa Maria, amb la participació de la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, i la Colla Toc de Vent de Castelldefels.

 19.30 h Cercavila pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, Colla de Gegants i Capgrossos, els Castellers de Castelldefels, Ball de Gitanes, el Ball de Cintes, el Ball de Panderetes, la Colla Jove de Bastoners de l’ACPC, Colla Infantil de Bastoners de l’ACPC, Colla de Bastoners de Les Roquetes del Garraf, Ball de Gitanes de Vilafranca, Colla de Bastons de Sant Climent i Ball de Pastorets i la Colla Nova de Bastoners de Castelldefels. En acabar, mostra de balls, tabalers i els castellers faran un castell.

Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra,  c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, c/ Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

 20.30 h NOMAD Festival. Concert de música brasilera amb Sol Omar, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

 23.30 h NOMAD Festival. Espectacle de cabaret amb Amanda Webs, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

 23.30 h  Concert del grup Els Catarres. Considerat un dels grups catalans més reeixits dels últims anys, Els Catarres presentaran el seu quart disc Fins que arribi l’alba després d’un any i mig d’aturada. Es preveu que sigui encara més potent, ballable i elèctric.

El seu estil pop-folk i un enèrgic directe faran gaudir els fans de la banda d’Aiguafreda del seu nou treball així com dels temes més coneguts com “Vull estar amb tu”, “Rock & Roll”, “Invencibles”, “El món és teu”, “En peu de guerra” o “Tòquio”, a la pl. de l’Església.

 A continuació sessió de Dj Purpur & Dj Perotutehasvisto, Dj’s habituals de les festes Dirty Razzmataz. “All the hits you can imagine mixed all together (now!)”. Aquest és el crit de guerra d’aquestes sessions que omplen cada dimecres la sala Razzmataz, a la pl. de l’Església.

Dimecres 15

 8 h Matinades pels carrers de la ciutat, a càrrec del Grup de Grallers de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, la Colla Toc de Vent de Castelldefels i l’Escola de Grallers de l’ACPC.

 10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

 D’11 a 14 h Activitat familiar.  Jocs de fusta gegants, per al més menuts de la casa i per als de més edat. Jocs de lògica, d’enginy, de sort, de punteria, de pensar. Un grapat de jocs perquè tothom pugui passar una estona entretinguda i divertida, i taller de fustes i fustetes, on els nens i nenes tenen 2500 fustetes per fer les formes i figures que els vinguin al cap, castells, vaixells, torres, etc, al c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. de l’Església.

De 17 a 2 h NOMAD Festival als jardins del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies, activitats per a totes les edats, food trucks, servei de bar i música ambient. Gaudiu d’un entorn immillorable!

 De 17 a 20 h Petit NOMAD Vine a fer tallers de sorra i de circ i a provar vehicles de motor elèctric.

 18 h Petit NOMAD. Animació infantil amb el grup Disco Move It, als jardins del Castell.

 18.30 h Plantada de castells a càrrec dels Xicots de Vilafranca, els Castellers de l’Alt Maresme, els Nois de la Torre i els Castellers de Castelldefels, a la pl. de l’Església.

De 19 h a 22,45 h Escape room “Misteri al Museu” al Casal de la Cultura, c/ Bisbe Urquinaona, 17-19. Apunta’t en grup o en solitari.  Tens 60 minuts per reunir les pistes sobre el quadre del comte Orzhov i trobar la immensa fortuna amagada! A partir de 15 anys. Inscripcions a partir de divendres 3 d’agost al web: www.castelldefels.org fins a esgotar-ne les places. Hi haurà 4 torns de partides amb un màxim de 30 persones per torn. Horaris de les partides: 17.15 h – 18.40h – 20.05h – 21.30 h.

 19 h Classe oberta de Swing (Lindy Hop) a càrrec de BALLUGA’T, al c/ Bisbe Urquinaona, 19-21 (espai davant la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado).

 23.30 h NOMAD Festival. Concert amb Singer Mornings, amb versions de rock, funk i disco, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

 23 h  Focs artificials al passeig Marítim entre el carrer 13 i el carrer 15.

 De 22 a 1 h hi haurà servei continu d’autobusos gratuïts des del centre a la platja i a la inversa. Parades: c/ Santiago Rusiñol cantonada amb c/Pintor Serra i Santa i  pg. de la Marina cantonada amb c/11.

23.45 h  Concert de fi de festa amb The Chanclettes, WARNING!!!  Res d’asseure’s. Aixeca el cul de la cadira i prepara’t a cantar i ballar com mai. Es tracta de la millor festa de la teva vida. Oblida’t de les orquestres antigues de Festa Major. Ha arribat la nova DISCOMÒBIL de The Chanclettes!!!, a la pl. de l’Església.

 ACTIVITATS ESPORTIVES

 Dissabte 11 i diumenge 12

 De 19 a 2 h Concurs de pesca de Festa Major a la platja de Castelldefels, entre el c/ dels Navegants i l’av República Argentina. Organitzat per la Societat Esportiva Pesca Marítima de Castelldefels.

Dimecres 15

 19.30 h Partit de futbol entre UE Castelldefels i UD Vista Alegre , al Camp esportiu municipal Els Canyars, c/ de ‘Església, 121.

  ALTRES ACTIVITATS

 Dimarts 14

21 h Vetlla de pregària, a càrrec de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels. Sortida de l’església de Santa Maria, i recorregut fins al parc de la Muntanyeta.

Dimecres 15

11 h Missa Patronal a l’església de Santa Maria.

12 h Seguici de Festa Major pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb el suport de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels i la participació de l’associació Colla Nova de Bastoners i la Colla de Pastorets de la Colla Nova de Castelldefels.

Recorregut: Sortida de l’església de Santa Maria, c/ 11 de Setembre, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església.

 18 h Missa rociera a l’església de Santa Maria, amb el Coro Rociero Blanca Paloma.

 Fira d’atraccions

De l’11 al 15 d’agost, ambdós inclosos

Organització: Coordinadora de Firaires

Plaça Teresa Claramunt

 L’horari de finalització de les actuacions durant la celebració de la Festa Major serà com a màxim les 3.30 h de la matinada.

Per una festa major lliure d’agressions sexistes!

 Només si dic sí, és sí.