Barcelona Energia, l’operador elèctric públic i metropolità

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) passa a formar part de la comercialitzadora pública Barcelona Energia, que a partir del 2019 també donarà servei a les instal·lacions de la mateixa AMB.  En un futur, l’empresa pública podria abastar també uns 20.000 domicilis particular.

Barcelona Energia és una peça clau perquè l’AMB compleixi amb els compromisos que s’ha marcat en el Pla Clima i Energia 2030, el full de ruta cap a la transició energètica de l’ens metropolità. L’AMB vol impulsar un canvi de model energètic basat en les renovables, l’estalvi, l’eficiència, la gestió de la demanda i el foment de la generació d’energia de proximitat. És un model que vol posar al centre la ciutadania i assegurar a tothom l’accés a l’energia.

La creació d’un operador elèctric públic és l’eina que ha d’ajudar en aquesta transició energètica.
L’operador neix amb tres grans funcions. En primer lloc, subministrar l’energia a les instal·lacions de l’AMB i en un futur anar sumant els seus serveis cap a altres ajuntaments metropolitans. En segon lloc, assessorar sobre les tarifes i potències més adequades per a la ciutadania. I en tercer lloc, fomentar les energies renovables encarregant-se del manteniment d’instal·lacions fotovoltaiques i representant els productors d’energia solar al mercat elèctric.

Model ineficient

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, afirma que “el model energètic actual és ineficient i perjudicial per al medi ambient i per a la salut de les persones”. A més, com que es basa en els combustibles fòssils, crea una gran dependència de l’exterior.

D’altra banda, la generació d’electricitat està centralitzada en un model en què prevalen els interessos de les companyies privades més que no pas l’interès de la ciutadania, un fet que ha comportat que a l’estat espanyol es pagui una de les factures elèctriques més cares de tot Europa.

Per a l’administració, crear una comercialitzadora suposa també un estalvi. L’AMB ha elaborat un pla de viabilitat per assegurar-se que no es perden diners amb el canvi d’operador i ha observat dos factors que asseguren la rendibilitat de l’operació.
D’una banda, l’empresa pública no tindrà cap marge comercial que incrementi la factura, al contrari que les comercialitzadores privades. De l’altra, podrà actuar directament al mercat majorista d’electricitat, que és on les comercialitzadores compren l’energia. Al mercat l’energia varia de preu constantment.
Actuant com un agent del mercat comú, la comercialitzadora pública podrà millorar l’operativa diària i reduir els costos finals.

TERSA gestionarà l’operador públic

Per dur a terme la comercialització de l’energia, l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona utilitzaran TERSA, una empresa pública que ja existeix i que, indirectament, també té experiència en temes d’energia perquè en genera i en ven al mercat a partir de la valorització de residus.

TERSA és una societat de l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona. La majoria de metròpolis del món tenen una companyia local de propietat pública que gestiona la distribució d’energia elèctrica a la ciutat.
Malgrat que aquest tipus d’empreses són molt habituals en països com el Japó, el Canadà, els Estats Units i bona part d’Europa, a Espanya hi ha una legislació elèctrica que dona el monopoli de la distribució a la companyia amb més presència al territori.

L’AMB es va plantejar crear una empresa d’energia pública fa més de dos anys. Joan Pinyol, director de l’àrea de Medi Ambient de l’AMB, recorda les dificultats del projecte: “Quan vam començar-hi a treballar volíem fer una intervenció més integral, però ens vam trobar amb unes restriccions brutals de la legislació espanyola amb relació al sector elèctric”.

L’operador elèctric metropolità ens permetrà impulsar una transició energètica basada en la sostenibilitat i l’ús de renovables”

Eloi Badia Casas, vicepresident de Medi Ambient de l’AMB

 

Tot i això, el projecte té interès públic per dues raons. La primera és perquè afecta la comercialització d’energia per al consum propi de les administracions.
La segona és perquè l’AMB crearà un coneixement que serà essencial per caminar cap a la transició energètica.