Exposició didáctica Què és EL GRAVAT?

La biblioteca pública Ramon Fernández Jurado de Castelldefels mostrarà des del 18 de gener fins al 13 de febrer una exposició titulada EL GRAVAT, UN MÓN PER DESCOBRIR, que té caràcter didàctic.

La mostra, que ha estat produïda per l’Associació Cultural Areté amb la col·laboració de les artistes Antolina Vilaseca i Teresa Montsech, consta d’una part dedicada a una breu història del gravat, i una altra part a exhibir gravats elaborats amb tècniques diverses per un col·lectiu artistes, nacionals i estrangers.

La part didàctica està constituïda per uns plafons amb antecedents, referències a gravadors destacats de la història i una descripció de les tècniques principals (aiguafort, aiguatinta, linogravat, litografia, etc).
Entre el llistat d’artistes exposats, s’hi troben les dues autores ja citades Antolina Vilaseca i Teresa Montsech i noms destacats com Manel Marzo-Mart, Marta Montcada, Vicenta Nevado, Omar Godínez (Rússia) ,Ràfols Casamada, Josep Niebla, Francesc Vila Rufas ‘Cesc’, Jonathan Talbot (USA), Esther Boix i Joan Pere Viladecans, entre d’altres.

Aquesta mostra s’integra plenament en la labor formativa i educadora que estan desenvolupant les biblioteques en general i la de Castelldefels en particular.