Presentació de la novel·la de PEP SOLÉ

Una obra que pren Castelldefels com a marc de referència.
El títol: MARIA VIDAL. LA ‘BARONA’ DE CASTELLDEFELS
L’acte de presentació: 25 de gener de 2019, a les 7 del vespre (19 h) A la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

Pep Solé ha enllestit una obra de ficció inspirada per Castelldefels. La seva protagonista, i que dona títol al llibre, resulta que va ser un personatge històric i amb molt de pes a la contrada. Moltes de les accions que va dur a terme queden recollides a la novel·la. També n’hi ha que són fruit de la imaginació.
No es tracta, doncs, d’una novel·la històrica. L’autor ens explica, per exemple, que l’actuació d’un batlle de Begues i d’edils corruptes és pura fantasia. Sí són certes, però, algunes de les activitats que es descriuen: l’adquisició de la meitat de la Baronia d’Eramprunyà per part de la Maria Vidal, la posterior reparació de Les Arenes (actualment Les Marines), l’ampliació del Castell i la plantació de milers de ceps als vessants dels turons en feixes sostingudes per murets de pedra seca. Aquestes fites van ser iniciatives de la Maria Vidal, secundada per Caietana d’Oms, propietària de l’altra meitat de la baronia, i posteriorment pel seu fill Agustí de Copons i d’Oms.