Los alcaldables de Castelldefels

Un total de 10 candidaturas se presentan a las elecciones municipales 2019

El pasado día 7 de mayo, martes, La Voz de Castelldefels reunió a los diferentes alcaldables con representación municipal en Plaça de les Palmeres con el fin de sacarles en la foto de nuestra portada.

Tras la foto, tuvimos la grata oportunidad de degustar un delicioso aperitivo ofrecido por el chiringuito El Chalito de nuestra ciudad, al que queremos agradecer muy sinceramente la atención dispensada.

A su vez, unos días después y en la puerta de nuestro Ayuntamiento, les sacamos otra foto al resto de alcaldables que se presentan en estas elecciones municipales.

Manuel Reyes López

Grup Municipal Partido Popular

Va néixer a Barcelona l’any 1976. Pare d’una filla. Li agrada fer esport. Va fer judo de molt jove i ha jugat a futbol en equips com el CF Badalona o la UE Gramenet. Actualment, quan el temps li ho permet, s’entrena amb els Veterans de Castelldefels, fa passejades amb bicicleta, running i curses populars. Una altra de les seves aficions són les noves tecnologies. Estudiar i llegir també li apassionen.

És llicenciat en Dret (UOC), i també, en Administració i Direcció d’Empreses (UOC), diplomat en Ciencies Empresarials (UOC) i enginyer tècnic de Telecomunicació (URL). També, és Màster en Assessoria Fiscal i Direcció Tributària (EAE / UPC), i ha realizat un programa en Lideratge de la Gestió Pública (IESE).

Trajectòria professional

Ha treballat tant per a l’Administració com per a empreses privades en diferents àmbits i sectors com la consultoria, la banca o la indústria siderúrgica.

Des de 2007 és regidor de la ciutat. Del 2011 al 2015,  va ser alcalde de Castelldefels. Del 2012 al 2015, va ser diputat al Parlament de Catalunya on especialment participava en els assumptes de món local i del municipalisme. Dins de la seva formació política és vicesecretari d’Acció Política en Catalunya. Durant el mandat 2015-2019 és regidor i diputat a la Diputació de Barcelona.

Maria Miranda Cuervas

Grup Municipal Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés

Va néixer a Castelldefels l’any 1973.

És Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Estratègia i Màrqueting Polític per l’Institut de Ciències Polítiques, (ICPS) i està finalitzant el Grau en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 

Trajectòria professional

En un primer moment, la seva trajectòria professional va estar lligada al món del màrqueting i la comunicació. Posteriorment, s’ha centrat en l’àmbit de l’Administració Pública, amb experiència com a cap de Gabinet d’Alcaldia (2002-2007). Ha estat regidora de l’Ajuntament de Castelldefels des del 2007 per part del Partit dels Socialistes de Catalunya, exercin els càrrecs de regidora de Règim Interior, regidora de Festes i regidora d’Urbanisme i de Turisme.

Durant el mandat 2011-2015 va ser regidora del PSC a l’oposició. Durant aquests anys també va ser consellera de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Des de juny de 2015 fins al juny de 2017 ha estat regidora de Presidència i Comunicació. És presidenta del Consell Nacional, i primera secretària del PSC Castelldefels. Actualment, és l’alcaldessa de Castelldefels.

 

Candela López Tagliafico

Partit polític Grup Municipal Movem Castelldefels-En Comú Podem

Va néixer el 29 de maig de 1985, a Lomas de Zamora, província de Buenos Aires, a l’Argentina, d’on és originària la seva família. Amb 3 anys, com tants milers d’immigrants al llarg de la història de la nostra ciutat, va arribar a Castelldefels i des de llavors aquí ha trobat la seva llar.

És diplomada en Gestió i Administració Pública, llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de Barcelona (UB) i s’ha especialitzat en l’àmbit de les Polítiques Públiques i Socials. Sempre li ha agradat implicar-se en el teixit associatiu de la ciutat, des de ben jove en els espais educatius i també els vinculats a l’àmbit de la solidaritat; ara manté les seves aficions en l’àmbit de la cultura popular formant part de la Colla de Bastons.

 

Trajectòria professional

La seva experiència política es remunta a 2005, quan va decidir que la política era l’espai per poder canviar tantes coses que no li semblaven bé. Fins al 2011 va ser regidora de Joventut a l’Ajuntament de Castelldefels, i en el mandat 2011-2015 va continuar des del grup municipal d’ICV-EUiA a l’oposició. S’ocupa de la coordinació d’ICV a la comarca del Baix Llobregat i recentment ha estat elegida coordinadora general de Catalunya en Comú. Va ser candidata de MOVEM Castelldefels (ICV-EUiA-MÉS-ENTESA i EQUO) a les passades eleccions municipals i gràcies al suport de la ciutadania, va tenir l’oportunitat de ser l’alcaldessa de Castelldefels des del juny de 2015 fins al juny de 2017.

 

Al llarg de la seva experiència professional ha desenvolupat projectes en l’àmbit de la cooperació i protecció dels drets humans a escala internacional. Ha estat directora de projectes en una empresa privada dedicada a la importació comercial, i responsable d’organització en l’àmbit dels recursos humans.

 

Jordi Maresma Segarra

Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal

Va néixer l’any 1973.

És Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Edició.

Trajectòria professional

Ha treballat en arts gràfiques, producció editorial, disseny gràfic i comunicació.

Militant de l’esquerra independentista des de 1991, secretari d’Organització d’Esquerra Republicana de Catalunya-Castelldefels. Soci de l’AV de Vista Alegre i d’ACNUR. Actualment, durant el mandat 2015-2019 és regidor-delegat de Cultura, Festes i Participació Ciutadana.

 

Guillermo Massana Romero

Grup Municipal Ciutadans

Guillermo Massana s’ha llicenciat a la Universitat de Barcelona de la diplomatura en Ciències Empresarials (2007). Llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat (2009). Llicenciat en Administració i Direcció d’Empresa (2011). Màster en Professorat d’Economia (2012), Va cursar el primer any de Filologia Russa a la Universitat Lingüística de Kíev (2010-2011). Natural de Castelldefels, va cursar la primària i l’ESO al Col·legi Frangoal i el Batxillerat a l’IES Les Marines.

Actualment exerceix com a consultor en Comerç Internacional; anteriorment ha treballat en diferents empreses en l’àmbit de les exportacions i el màrqueting, com a professor d’economia, responsable financer, administratiu … La seva primera ocupació va ser als 16 anys, com a extra de cambrer al restaurant Las Botas.

Durant l’actual mandat és regidor de Ciutadans.

 

Xavier Amate Paz

Partit polític Junts per Castelldefels

Va néixer a l’ Hospitalet de Llobregat el 27 de juliol de l’any 1965. Està casat i té tres fills. Li agrada la musica tradicional , les pel.lícules d’autor clàssiques i l’art romànic i veure els partits de futbol sala dels seus fills amb el Castell i les exhibicions de patinatge. Resident a Castelldefels des de l’any 2000.

Llicenciat en Dret. Llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat. Economista (Col·legiat 12.059 Col·legi Economistes de Catalunya).

 

Trajectòria professional

Professional de la banca des de fa 26 anys, amb responsabilitats directives a diverses entitats financeres de Barcelona i Madrid.

Militant de Convergència Democràtica de Catalunya i membre de la executiva del Baix Llobregat. Va a ser regidor d’Hisenda i Esports  durant els anys 2011-2013. Durant l’actual mandat és regidor-delegat de Territori, Mobilitat i Platges.

 

 

Isabel Cabello Monje

Partit polític Grup Municipal Castelldefels Si Puede/ Si Pot

Va néixer a l’any 1959. És activista social des dels 17 anys. Voluntària a l’Hospital Sant Joan de Déu.

És Diplomada Universitària en Relacions Laborals. Té un Màster en Prevenció de Riscos Laborals en les especialitats de Seguretat en el Treball, Higiene Industrial i Ergonomia Aplicada. És Auditora de Serveis de Prevenció. Té un Postgrau Universitari en Seguretat Integrada.

Trajectòria professional

Durant el mandat actual 2015-2019 és Regidora-delegada de Serveis Socials i Dependència.

 

Michael Taya Mason
VOX

Soltero, de 36 años, tiene doble nacionalidad anglo-española. Reside actualmente en Sitges. Estudió en las escuelas de Castelldefels Bon Soleil y The British School. Estudió Derecho en la UB y en ESADE. Se dedicó a las nuevas tecnologías y al desarrollo de software, en el sector del juego en línea. Ha vivido en Sudamérica y en Norteamérica. Se dedica a administrar el patrimonio de su familia, en lo referente a activos financieros e inmobiliarios.

Sílvia Soler

 Filòloga catalana, viu a Castelldefels des del 2003.

Fa més de 20 anys que treballa al Termcat com a servidora pública.

Ha estat a coordinadora de l’ANC a Castelldefels i una de les organitzadores de l’1 Octubre a Castelldefels.Creu en el projecte de regeneració democràtica i transparència que representa Castelldefels per la República-Primàries Catalunya, els catalans i les catalanes lleials al mandat de l’1 Octubre a Castelldefels.

 

David Grau Castroverde de 51 anys, casat, té dues filles i és agent d’assegurances i serveis financers. Regidor en els mandats 1999-2003 a l’oposició i 2011-2015 com a regidor de Cultura, Festes i Universitats de l’Ajuntament de Castelldefels Per Convergència i Unió. Militant d’Unió Democràtica de Catalunya, des de 1997, és un demòcrata convençut, catalanista, humanista i sempre amb la  voluntat de servei a les persones. Actualment és cap de llista de la Coalició Units per Castelldefels, coalició formada per tres partits nacionalistes catalans Units per avançar, on  va militar i amb el companys de Lliures i els de  Convergents.