Festa Major: viu-la!

PROGRAMA FESTA MAJOR D’ESTIU 2019

Vine i recull la teva banderola i penja-la al balcó

On?
• a l’Oficina d’Atenció Ciutadana
• a les oficines de turisme del centre (C/ Pintor
Serrasanta, 4) i de la platja (Pg. Marítim, 155)
• a la Biblioteca de la Platja (Parc del Mar, s/n)

Punts liles

Informació i acompanyament per a les possibles víctimes d’agressions sexistes i LGTBI i d’informació i assessorament.

• Pl Església: dies 15 i 16 de 23h a 3.30h, dissabte
17 de 00 a 3.30h i diumenge 18 de 23.30 a 2.30h
• Fira d’atraccions: tots els dies de les 21 h fins al
tancament
• Parc de la Muntanyeta: dissabte 17 de 23 a 3.30 h

Fira d’atraccions

Del 14 al 18 d’agost, ambdós inclosos
Organització: Coordinadora de Firaires
Plaça Teresa Claramunt

L’horari de finalització de les actuacions durant la celebració de la Festa Major serà com a màxim les 3.30 h de la matinada excepte el Survival Zombie que serà a les 4h de la matinada.

En cas de pluja s’anul·laran els actes i les activitats. S’anunciarà a les xarxes socials.
L’organització es reserva el dret de modificar el programa per raons de seguretat, climatològiques o de força.

Dimecres,
14 d’agost

12 h Plantada dels gegants davant l’edifici de l’Agrupació de Cultura Popular (av. Lluís Companys, 16) i possibilitat de lliurar-los els xumets. Durant una estona els més menuts podran lliurar el seu xumet al gegant que prefereixin per deixar-lo definitivament enrere!

12.15 h Baixada dels gegants des de l’ACPC. Recorregut: Sortida ACPC, carrer Pintor Serra i Santa i pl. de l’Església.

13 h Entrada dels gegants de Castell-defels, l’Arnau i la Jordana (barons de l’Eramprunyà), el Jaume i la Constança i el Dragut i l’Otxalí, a la pl. de l’Església.

De 17.30 a 19.30 h Taller infantil Pinta el teu mocador de Festa Major, a l’av Primer de Maig, cantonada pl. de l’Església. Vine a dissenyar el teu mocador per donar el tret de sortida a la Festa Major i lluir-lo tots els dies de festa (un mocador per nen/a, fins a exhaurir-ne existències).

18.15 h Arribada dels grallers a la pl. de l’Església, des de la pl. de l’Estació per l’av. Santa Maria, amb la participació de la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, i la Colla Toc de Vent de Castelldefels.

18.45 h Lectura del pregó des del balcó de l’Ajuntament, a càrrec de Rosend Vives.

19 h Cercavila pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, Colla de Gegants i Capgrossos, Ball de Picarols, Farcells i Contes, Ball de Gitanes, Ball de Gitanes infantils, el Ball de Cintes, el Ball de Panderetes, la Colla Jove de Bastoners de l’ACPC, Colla Infantil de Bastoners de l’ACPC, Colla de Bastoners de Les Roquetes del Garraf, Colla de Bastons de Sant Climent i Ball de Pastorets i la Colla Nova de Bastoners de Castelldefels. En acabar, mostra de balls, i els castellers faran un castell.

Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església.

21 h Vetlla de pregària, a càrrec de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels. Sortida de l’església de Santa Maria, i recorregut fins al parc de la Muntanyeta.

22.30 h Cicle de jazz Contrabaix: Actuació del grup Flamingo Tours. Balla amb el seu segon disc Lucha Libre, un àlbum amb poques concessions a la innocència i que transita per les venes profundes del rock-and-roll amb cara de dona, pantalons de blues, el soul vell, la cuina tex-mex i el rhythm-and-blues, a la pl. de l’Església.

Dijous,
15 d’agost

8 h Matinades pels carrers de la ciutat, a càrrec del Grup de Grallers de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, la Colla Toc de Vent de Castelldefels i l’Escola de Grallers de l’ACPC.

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

De 10.30 a 14.30 h Activitat familiar. Taller Joc al quadrat, pintura mural i construccions. Un grapat de jocs perquè tothom pugui passar una estona entretinguda i divertida. Espai nadons, per als més menuts de la casa, al c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. de l’Església. Activitat patrocinada per la Coordinadora de Firaires de l’Hospitalet i el Baix Llobregat.

11 h Missa Patronal a l’església de Santa Maria.

12 h Seguici de Festa Major pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb el suport de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels i la participació de l’associació Colla Nova de Bastoners i la Colla de Pastorets de la Colla Nova de Castelldefels.

Recorregut: Sortida de l’església de Santa Maria, c/ 11 de Setembre, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església.

18 h Espectacle del llop ferotge a càrrec de la companyia del Príncep Totilau. Espectacle d’actors, titelles i màscares adreçat a infants d’entre tres i vuit anys. El llop ferotge ha estat caçat. Després d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i gairebé tres porquets, ha d’enfrontar-se a un judici popular. Quin serà el veredicte? És realment culpable, o potser senzillament tenia molta gana? Al pati de l’edifici del Servei Local de Transició Escola de Treball (antiga escola Lluís Vives), c/ Església cantonada amb la plaça de l’Església.

18 h Missa rociera a l’església de Santa Maria, amb el Coro Rociero Blanca Paloma.

De 18.30 a 20.30 h Taller infantil Pinta el teu mocador de Festa Major, al c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada pl. de l’Església. Vine a dissenyar el teu mocador per donar el tret de sortida a la Festa Major i lluir-lo tots els dies de festa (un mocador per nen/a, fins a exhaurir-ne existències).

18.30 h Entrada a plaça de l’Església de les colles castelleres amb pilars caminats i plantada de castells a càrrec dels Xicots de Vilafranca, i els Castellers de Castelldefels, a la pl. de l’Església.

19.30 h Partit de futbol entre UD Vista Alegre i UE Castelldefels, al Camp municipal Can Vinader, Rambla Blas Infante, 2

22 h Cantada d’havaneres a càrrec del grup Sopa de Peix, i rom cremat, a la plaça Neus Català (davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado).

21.30 h Batucada pels carrers del centre des de la plaça Catalunya, fins a la pl. de l’Església, a càrrec dels tabalers de Castelldefels de l’ACPC.

23 h Actuació del grup Strombers, banda formada a Cardona, amb una trajectòria de més de deu anys, que els ha portat a ser un dels grups capdavanters de la festa a Catalunya. El seu estil barreja l’ska, els ritmes llatins, el reggae, el rock o el country per aconseguir un so inconfusible i sempre festiu, a la pl de l’Església.

A continuació, sessió de Dj Algar. Gaudeix ballant els èxits actuals i atemporals, trap, reggaeton, indie i qualsevol altra opció que faci que la pista tremoli i vibri amb la música. Pl de l’Església.

Divendres,
16 d’agost

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

D’11 a 14 h De la mà d’Aigües de Barcelona podràs divertir-te amb jocs d’aigua per a tota la família. Vols construir i fer navegar un vaixell? Jugar amb tauletes interactives i passar-te tots els nivells del cicle de l’aigua? O transportar aigua sense perdre’n ni una gota? Aigües de Barcelona et porta un munt de jocs a la festa d’Aigües. Si tens entre 3 i 12 anys, vine a jugar! T’hi esperem!, a la pl. de l’Església.

D’11 a 14 h Activitat d’aigua per a tota la família, amb el mini Splash Slide, un tobogan de 40 m de llargada, i inflables per als més menuts, a l’Avinguda Lluís Companys, davant del parc de la Muntanyeta 8 entre c/ Doctor Trueta i c/ Doctor Fleming). Cal portar banyador i tovallola.

De 17.30 a 21.30h Crossfit. Espectacular activitat d’animació esportiva i interactiva de 80 metres on desenvolupar l’agilitat, per a totes les edats (a partir de 3 anys), al parc de la Muntanyeta

19 h Plantada de Bèsties al c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada pl. de l’Església.

19 h Tabalada a càrrec del grup de tabalers de Castelldefels de l’Agrupació de Cultura Popular.
Recorregut: Sortida de la plaça Neus Català (davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado), c/ d’Albert Einstein, c/ Major, c/ d’Arcadi Balaguer, pl. Església, c/ 11 setembre, pl. de la Caputxeta, c/ Pompeu Fabra, av. Santa Maria i pl. Església.

19.30 h Espectacle familiar Set Up! a càrrec de Los Barlou. Malabars, màgia, monocicles i equilibris impossibles, tot amb humor a dojo i acció trepidant, a la plaça Neus Català, davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado.

20.45 h Espectacle de la Porta de l’Infern, amb ball de diables i declamació de sàtires. Fent ús de l’enginy com a arma, passaran comptes amb el govern municipal, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels i concentració a la plaça de l’Església.

21.30 h Correfoc pels carrers de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de Grups de foc: Diablons Mite’ls de Calafell- Diables de Terrassa- Ball de diables de Castelldefels
Dracs: Gat Sirius de Poble Sec – Sirena Diabòlica de Vilanova – Gar-i-Got de Castelldefels
Tabalers: Tabalers de Castelldefels de l’ACPC.
Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, av. Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

23.30 h Rumba Nait, actuació de Sabor de Gràcia i Los Manolos, a la plaça de l’Església. El grup de Rumba Catalana Sabor de Gràcia presenta en concert el seu nou disc “Sabor a Peret” tot un homenatge al rei de la Rumba catalana. Los Manolos van revolucionar el panorama musical del país. El seu primer disc Pasión Condal es va convertir en un èxit sense precedents, on es trobava el seu famós èxit All my Loving a l’estil rumba, i a on es va donar a conèixer el seu crit de guerra ‘Nainoná’. Un gran concert que no et pots perdre!!
A continuació sessió de DJ Xexe a la plaça de l’Església. DJ Xexe et dóna la possibilitat d’escollir la música que vols escoltar i ballar durant la nit. Envia un direct a l’instagram@xexe.pinxadiscos i les 10 cançons més votades sonaran segur! Prepareu-vos per a una gran nit de “bailoteos” a la festa major!

Dissabte,
17 d’agost

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

12 h Megafesta de l’escuma a càrrec de la companyia Més Tumàcat, amb canó d’escuma de colors, a la plaça Neus Català (espai davant la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado). Cal portar banyador i tovallola.

19 h Actuació de Pop per xics que aquest any presenta un NOU ESPECTACLE amb temes propis i un nou disc dirigit per David Rosell, el qual ha gravat i produït artistes com Txarango i Catarres entre d’altres. Pop per xics és energia, il·lusió i diversió. Al c/ Bisbe Urquinaona, 19-21 davant de la Biblioteca.

19.30 h Classe oberta de Swing (Lindy Hop) a càrrec de BALLUGA’T, a la plaça de l’Església.

21.30 h Paella popular a càrrec de la Federació d’Associacions de Veïns de Castelldefels, amb la col·laboració del Centre Cultural Al Alba, al parc de la Muntanyeta. Aforament limitat a 1000 persones. Preu: 3 €. Els beneficis es destinaran a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).
Venda de tiquets:
• FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS VEÏNALS DE CASTELLDEFELS. Rambla Blas Infante, 13. 673 03 36 39. De dilluns a dijous de 17 a 19.30 h i divendres de 10.30 a 14 hores (excepte mes d’agost).
• ASSOCIACIÓ DE VEÏNS LLUMINETES. Passeig Garbí, 125 • 657 447 586
• CONDIS • Rambla Blas Infante, 9. De dilluns a dissabte 9 a 14 i 17 a 21 h
• ASESORÍA BYR • C / Major, 29. De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h
• BAR ESTADIO • C / Ma Aurelia Capmany, 13. De dilluns a diumenge de 8.30 a 23 h
• AGRUPACIÓ DE CULTURA POPULAR DE CASTELLDEFELS. Av. Lluís Companys, 16 • De dimarts a dissabte de 10 a 18 h
• CENTRO CULTURAL ANDALUZ AL ALBA • 679 500 851.
• IDA NAILS. C / Arcadi Balaguer, 68
• MUEBLES SERRANO. C / Església, 55
• El mateix dia: parc de la Muntanyeta des de 3 hores abans de l’esdeveniment.

22.30 h Encesa de bengales de tots els assistents al sopar, al parc de la Muntanyeta. Activitat de convivència organitzada per la Federació d’Associacions de Veïns de Castelldefels. Les bengales es repartiran al mateix parc de la Muntanyeta.

De 22 h a 4 h Survival Zombie. Sis hores de supervivència zombie pels carrers i equipaments de la ciutat. Zombies, militars, supervivents…, completeu les proves que anireu trobant per la ciutat i sobreviviu a l’apocalipsi. Si no heu sentit parlar d’aquest esdeveniment de supervivència, no hauríeu d’estar vius.
Punts de venda: Kinderland, c/ Bisbe Urquinaona, 34.
Online: www.survivalzombie.es.
Amb la col·laboració del Gremi d’hostaleria de Castelldefels.

22.45 h Arriba la festa Back to 80’s! al parc de la Muntanyeta. Un homenatge als millors temes dels 80’s, les boles de vidre, les tornades rodones i el ball sense prejudicis.
Amb una cabina de luxe el nostre Dj punxarà “ the very best of “ amb grups destacats com: Duran Duran – Spandau Ballet – Sigue Sigue Sputnik – New Order – Baltimora – ABC – Yazoo – Joy Division – Depeche Mode – The Cure – Mecano – Madonna – A Ha – La Unión – Etc. Una festa que farà caure la llagrimeta a més d’un … Perquè “All you need is Pop!!!”
A continuació sessió de DJ Cuki d’Light. Sessió canalla i divertida amb un mashup de pop, cumbia, indie i hits disco i dels 60’s. Parc de la Muntanyeta

00.30 h Actuació de The Show Time, a la plaça de l’Església. Amb les versions dels millors èxits de les darreres quatre dècades -Bruno Mars, Cher, Donna Summer, ABBA, Tina Turner, Michael Jackson, Queen, U2, Guns N’ Roses, Europe, Bon Jovi o AC/DC, entre una infinitat de les millors bandes internacionals i nacionals-. Un directe on tot és possible!

Diumenge,
18 d’agost

De 9.30 a 14 h XIX Torneig d’escacs de Festa Major. Partides ràpides al parc de la Muntanyeta. Trofeus per als primers classificats per categories. Bases del torneig: www.ajedreznd.com. Inscripcions: fins al 10 d’agost a: clubescacscastefa@hotmail.com

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

D’11 a 14 h Espai de joc lliure i creatiu 0-6 “La carpa de Tata Inti”, espai de joc lliure i creatiu per a infants de 0 a 6 anys i les seves famílies, que convida a la descoberta, la socialització i l’aprenentatge en un entorn lúdic i creatiu en família i Jocs gegants amb valors i cooperatius per a infants entre 4 i 12 anys i les seves famílies, al c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. de l’Església.

19 h Holi Dolly Festival (festa Holi) Un espectacle ple de colors, actualment una de les festes més desitjades i esperades, al parc de la Muntanyeta. Es recomana portar roba vella. Inici de venda de bosses de pols de colors al matí. Les primeres 500 persones que comprin bossetes en tindran una altra de regal.

De 19 a 21 h 9è Circuit vòlei-platja Svatour, a la platja entre el c/7 i el c/5. Organitzat per Sport Volei Amateur Tour.

19.30 h Ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, a la pl. de l’Església.

23 h Focs artificials al passeig Marítim entre el carrer 13 i el carrer 15.

De 22 a 1 h hi haurà servei continu d’autobusos gratuïts des del centre a la platja i a la inversa. Parades: c/ Santiago Rusiñol cantonada amb c/Pintor Serra i Santa i pg. de la Marina cantonada amb c/11.

23.45 h Concert de fi de festa amb el grup de versions ABBA. Aquest grup és el més digne successor d’un grup que, desafortunadament, va abandonar la seva ca­rrera i interpretaran totes les cançons que el públic espera amb gran nostàlgia, trans­metent la màgia i la dolçor que tant ca­racteritzen ABBA. Si de viure un somni del passat es tracta, ningú millor que ells ens ajudaran a aconseguir-ho. A la pl. de l’Església.