Escola Antoni Gaudí

Des de fa uns anys, l’Escola Antoni Gaudí es troba en un procés d’immersió dins el marc STEAM.

STEAM fa referència a les paraules en anglès Science, Technology, Engineering, Arts and Maths, i esdevé un marc que té com a objectius principals l’increment de les vocacions científico-tecnològiques i el desenvolupament de d’una de les dimensions de futur.
Les metodologies que estem emprant en aquest procés són principalment els Racons STEAM i l’Aprenentatge Basat en Projectes.
Els Racons STEAM són espais de treball grupal, cooperatiu o no, on els nens i nenes resolen, participen, manipulen, proposen, creen o descobreixen aspectes de l’àmbit científic, tecnològic, d’enginyeria, de les arts i de les matemàtiques. Les activitats es realitzen de forma autònoma, són variades i l’alumnat decideix el seu propi itinerari.
En la metodologia ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) els alumnes duen a terme un procés d’investigació i creació que culmina amb la resposta a una pregunta, la resolució d’un problema o la creació d’un producte.
Enguany, els Racons STEAM de 1r i 2n de Cicle Inicial han comptat amb el suport i participació de les famílies de l’escola. La valoració d’aquesta experiència està sent molt positiva i ens ha donat un extra de qualitat en la proposta i desenvolupament de les activitats.