Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil desarticulen un grup criminal que es dedicava al transport internacional de marihuana

GRA127 RIPOLL GIRONA 18 08 2017 - Guardia Civil y Mossos d Esquadra se llevan al detenido esta manana en Ripoll Girona por su presunta implicacion en el atentado de Barcelona a un vehiculo policial despues del registro de un domicilio en la calle Pont d Olot de Ripoll El detenido es un hombre de 30 anos que es amigo del individuo detenido ayer en esta localidad gerundense segun informan fuentes proximas a la investigacion EFE Robin Townsend

. Havien creat diferents empreses de distribució de fruita per amagar la marihuana entre la mercaderia i distribuir-la per Europa amb empreses legals de transport

. S’ha detingut set persones, quatre de les quals han ingressat a presó

 

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Ponent juntament amb la Unidad Orgánica de Policía Judicial de la comandància de Barcelona de la Guàrdia Civil van detenir el passat 1 de setembre set homes, d’entre 25 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

La investigació es remunta al mes d’octubre de 2019 quan es va tenir coneixement que la policia francesa havia interceptat un camió d’una empresa de transports de Lleida que transportava 137,45 kg de marihuana oculta entre la mercaderia.

Tot apuntava que ni el conductor ni la empresa tenien relació amb la droga intervinguda. Per aquest motiu, es va obrir una investigació i es va muntar un equip de treball conjunt amb la Guàrdia Civil per esbrinar qui hi havia al darrere d’aquest enviament.

En una primera fase de la investigació es va constatar l’existència d’un grup criminal format per set homes que es dedicava a crear empreses de distribució de fruita per realitzar enviaments de marihuana.

Aquest grup estava liderat per un home, de 38 anys i veí de Castelldefels, que s’encarregava de buscar naus arreu de Catalunya per fixar la seu de les empreses. Posteriorment, les inscrivien al registre a nom dels altres implicats.

De la investigació es desprèn que aquest grup, tot i no dedicar-se al cultiu directe de la droga, oferia les seves empreses per fer enviaments internacionals de droga. Concretament, amagava la marihuana entre una partida de fruita i contractava una empresa de transport terrestre per fer l’enviament a una ciutat europea. Amb aquest mètode pretenien dificultar la seva localització.

En la fase d’explotació de la investigació, el passat 10 de juny la Policia duanera de França va interceptar a la ciutat de Velles (França), gràcies a una informació facilitada pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, un camió de que transportava 214 kg de marihuana amagada entre caixes de fruita, amb destinació final al Regne Unit.

La droga anava perfectament envasada al buit i estava preparada per a una imminent distribució.

Amb aquestes detencions s’ha desarticulat un grup organitzat que havia muntat un entramat d’empreses preparades per distribuir marihuana a Europa, principalment Alemanya i Regne Unit.

La investigació continua oberta per esbrinar si els detinguts havien organitzat altres enviaments de droga així com per identificar els responsables del cultiu.

Els set detinguts van passar el 3 de setembre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, el qual va decretar presó per a quatre d’ells i llibertat amb càrrecs pels altres tres.