Madrid elegeix el President de Catalunya

El passat 28 de setembre, els catalans i les catalanes observàvem amb consternació com el 131è President de la Generalitat de Catalunya, el MH President Quim Torra, quedava inhabilitat del seu càrrec per tan sols deixar penjada una pancarta al Palau de la Generalitat pronunciant-se a favor de la llibertat dels presos polítics, durant la campanya electoral de l’abril del 2019. Representa una nova ofensiva de l’Estat espanyol i no una de qualsevol, donat que atenta contra els drets polítics de la màxima institució i autoritat de Catalunya i de retruc, al conjunt de la ciutadania que l’ha escollit democràticament a través de les urnes.

Una inhabilitació que arriba a instàncies d’un òrgan purament administratiu i que no reuneix les competències per poder denunciar a Fiscalia decisions polítiques, com és la Junta Electoral Central i que a més a més, arriba en el pitjor moment, just en plena pandèmia de la Covid quan el que precisament es requereix és un govern fort i estable que pugui cobrir les necessitats més bàsiques de la població que es troba en unes condicions de major vulnerabilitat.
Malauradament, aquest fet no és insòlit i s’hi suma a tot el seguici d’actes repressius que van haver de patir la major part dels anteriors presidents de la Generalitat, partint del segle passat, on en el pitjor dels casos van patir exili, condemnes de presó o inclús van topar-se amb la mort, a excepció, curiosament, dels presidents socialistes Maragall i Montilla.

M’agradaria en aquestes línies posar l’èmfasi a la valenta i encertada gestió que va fer el President Torra durant el seu curt mandat davant la crisi de la Covid-19, on entre altres coses va destacar per ser el primer president autonòmic en sol·licitar el total confinament de la població espanyola i fer ús de les mascaretes a la via pública, anticipant-se d’aquesta manera als posteriors esdeveniments que ja tots coneixem. Sens dubte, tot un precursor.
El President Torra ha destacat per ser una persona amb un tarannà agradable, compromès amb totes les causes que se li han presentat, culte, responsable i preocupat pel dia a dia de les persones. Totes aquestes aptituds van quedar paleses gràcies a la visita que vàrem organitzar des de Junts per Castelldefels amb el propi President a Castelldefels, qui va tenir la oportunitat de trobar-se amb alguns professionals de la UPC i més tard, ja a la hora de dinar, amb representants del Gremi d’Hostaleria.
En nom de Junts per Castelldefels, m’agradaria mostrar el nostre sincer recolzament, escalf i solidaritat al MH President Torra per la situació que està vivint i al mateix temps, expressar la imperant necessitat de no normalitzar la repressió de l’Estat espanyol i que vulnera constantment drets fonamentals.
Visca Catalunya i visca la llibertat.
Salut.

Xavier Amate

Grup Municipal JUNTS PER CASTELLDEFELS