Movem En Comú Podem demana al govern de Castelldefels que segui a la taula de negociació per aprovar els pressupostos

Mitjançant un escrit dirigit a l’Alcaldessa Maria Miranda (PSC) i al Regidor d’Hisenda Jordi Vendrell (ERC) i als portaveus de PSC i ERC presentat aquest divendres 8 de gener, Movem En Comú Podem sol·licita la convocatòria immediata de la taula de negociació per fer possibles els pressupostos de Castelldefels per aquest 2021.

“Castelldefels no es pot permetre un dia més sense pressupostos i sense un govern en majoria i estable per fer front a la greu situació de crisi sanitària, econòmica i social per la que passa la ciutat a causa de la pandemia i les mesures de restriccions aplicades” afirma Candela López, portaveu de Movem En Comú Podem.

El passat mes de desembre l’Ajuntament de Castelldefels hauria d’haver aprovat els comptes municipals per aquest any 2021. La proposta de pressupostos va ser retirada en l’últim moment de l’ordre del dia del Ple per part de l’alcaldessa Maria Miranda, impedint d’aquesta manera que els comptes poguessin ser debatuts i aprovats. Arribat aquest punt, l’equip de Govern de PSC i ERC a l’Ajuntament de Castelldefels saben que tenen tres maneres per aconseguir que Castelldefels pugui comptar amb els pressupostos necessaris per poder fer front als reptes del 2021: obtenir la majoria del ple amb el suport de Movem En Comú Podem, fer-ho amb PP i C’s o, per últim, mitjançant una qüestió de confiança.

Des de Movem En Comú Podem se’ls ha fet arribar abans del ple de desembre més de 80 propostes amb la finalitat de poder arribar a un acord. Per altra banda, tant PP com C’s s’han emplaçat a continuar les converses amb l’equip de govern després de les eleccions catalanes.

Per a Movem En Comú Podem l’acord ha de passar per “reduir les despeses en càrrecs polítics, que en aquests 8 mesos s’han vist incrementades en mig milió d’euros fruit de l’acord amb PP i C’s; també en fer realitat projectes tan importants per a la ciutat com la preservació dels espais naturals, les ajudes necessàries per a qui pitjor ho està passant, fer realitat els 200 habitatges socials en els que treballàvem i el pla d’aparcaments, entre d’altres”. Proposta a la que emplacen a l’equip de govern de PSC i ERC a tancar el més aviat possible, “posant fi a aquesta etapa fosca de paràlisi de l’Ajuntament de Castelldefels amb un govern en minoria, que en 8 mesos no ha pogut fer realitat cap projecte per a la ciutat.”

També és cert que existeix una tercera possibilitat per aprovar els pressupostos municipals que és mitjançant la qüestió  de confiança, mecanisme que ja va fer servir l’Ajuntament de Barcelona l’any 2018 i que els hi va permetre aprovar els pressupostos sense la majoria del ple. Això ens indica que Castelldefels tindrà pressupostos sí o sí, i que és responsabilitat de l’equip de govern de PSC i ERC que així sigui. Ho tenen en les seves mans.

Des de Movem En Comú Podem també han fet arribar l’escrit als presidents de les organitzacions locals i comarcals de PSC i ERC. Emplaçant a les  diferents organitzacions a tirar endavant els pressupostos del 2021 recuperant l’acord que tant ERC com PSC van trencar el passat mes de maig. López afirma que la finalitat és que “Castelldefels pugui recuperar l’acord de la majoria progressista que continuï fent realitat un Castelldefels més just, més sostenible, més feminista i que reactivi l’economia. Estem davant d’una situació social, sanitària i econòmica molt greu, i el llegat de les nostres organitzacions polítiques i la nostra responsabilitat envers els veïns i veïnes de Castelldefels ens hauria d’obligar a ser responsables per treballar perquè Castelldefels continuï avançant”.