La mort del record

Fa poc vaig saber que l´Eladi Gandia havia mort. L’Eladi va viure tota la vida a Castelldefels on treballava de tècnic de TV i era un arxiu vivent d´històries i anècdotes. Home de bon tarannà i memòria extraordinària, li agradava parlar amb la gent i compartir aquestes cròniques menudes.

Cada vegada que mor un home com l´Eladi, desapareixen per sempre mil històries que van passar aquí i que és com si no haguessin existit mai, per això, demanaria als lectors que ens fessin arribar els seus records per escrit si coneixen alguna història del poble.

Avui els deixo un dibuix de l’antiga Font de la Caputxeta, que estava a la Plaça de Espanya i en record seu hi ha una nova estàtua de bronze de la vella; no he trobat cap altra imatge més que la d’una antiga postal on es veu molt llunyana i que m’ha permès de fer aquest dibuix. M’agradaria que si algú té alguna dada de quan la va fer Enric Quiraud –que treballava a la Rocalla fent motlles i vivia a Barcelona–, ens fes arribar una còpia.