Marta Rebollar, nova presidenta d’EscolesCoop

Marta Rebollar és mestra i cooperativista a l’Escola Cooperativa Petit Món-Felisa Bastida de Castelldefels, des del curs 1992-93. D’aquests 29 anys, fa 25 que hi exerceix com a directora. Des del 2012, forma part del Consell Rector d’EscolesCoop.
Implicada en projectes de recerca educativa i analista de la imatge que ofereixen les organitzacions polítiques i socials dels infants i joves, ha participat o està participant en els següents projectes:

Les escoles comencen l’any al setembre i com cada inici de curs, EscolesCoop fa el seu propi acte inaugural, el pròxim 30 de setembre. Enguany dues grans novetats:
Per una banda, Marta Rebollar, directora de l’Escola Cooperativa Petit Món-Felisa Bastida de Castelldefels, serà l’encarregada de presidir l’acte com a nova presidenta d’EscolesCoop, qui pren el relleu del seu predecessor, Josep Maria López Fumat.
I per l’altra, aquest inici de curs es comença treballant activament en el Pla d’Acció d’EscolesCoop.
Sota el lema “Coneguem-nos, apropem-nos, retrobem-nos” s’inicia el curs escolar de les escoles cooperatives amb una trobada presencial per incidir en l’escalf del contacte humà i amb una jornada de treball sobre les quatre línies estratègiques definides al curs anterior en el Pla d’Acció d’EscolesCoop, titulat “Som activistes de l’educació”:
Comunicació – Incidència política – Innovació pedagògica – Intercooperació
Aquestes quatre línies de treball porten a una màxima per donar veu al model d’ensenyament cooperatiu dins el panorama educatiu. La mateixa forma jurídica incideix en la manera de ser i actuar com a escola que comporta aplicar, dia a dia, els principis cooperatius.

Marta Rebollar és mestra i cooperativista a l’Escola Cooperativa Petit Món-Felisa Bastida de Castelldefels, des del curs 1992-93. D’aquests 29 anys, fa 25 que hi exerceix com a directora. Des del 2012, forma part del Consell Rector d’EscolesCoop.
Implicada en projectes de recerca educativa i analista de la imatge que ofereixen les organitzacions polítiques i socials dels infants i joves, ha participat o està participant en els següents projectes:

  • Marc d’Ensenyament de Llengües Vives de la Societat Catalana de Pedagogia de l’Institut d’Estudis Catalans.
  • Knowledge Building International Project amb els responsables de la investigació educativa i tecnològica de la Universitat de Toronto, a través del Col·legi de Doctors i Llicenciats amb Mireia Muntané i Carme Amorós.
  • Grup de treball amb escoles de Suècia sobre gestió pedagògica en els centres. (Estudi aturat a causa de la pandèmia, però que s’activarà aviat.)


Sobre EscolesCoop
La Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, EscolesCoop, agrupa a 40 escoles cooperatives, que apleguen més de 6.000 socis cooperativistes i 1.800 treballadors que eduquen a més de 18.000 alumnes.
L’escola cooperativa representa el model d’escola laica, plural, solidària, activa, transformadora, innovadora i participativa arrelada al territori, que aprèn a participar i compartir de forma democràtica i que dona gran rellevància al treball en xarxa. Les EscolesCoop parteixen del compromís i la implicació de famílies, docents i no docents per transformar i innovar l’ensenyament a partir de la solidaritat, la pluralitat, el treball en xarxa, l’autogestió i l’autonomia. Aquest model d’escola té com a eix comú ser cooperativa.
Les cooperatives d’ensenyament associades responen a quatre tipologies diferenciades: cooperatives de treball associat (de mestres), cooperatives de consum (de famílies), cooperatives integrals (de famílies i mestres) i cooperatives de segon grau.