Adeu al certificat covid en bars, restaurants, gimnasos i residències

A partir de la mitjanit de dijous a divendres, acaba l’obligatorietat de presentar el passaport als locals i establiments on era necessari fins ara

L’obligació de presentar el certificat covid per accedir a bars i restaurants, gimnasos o residències acabarà aquest divendres.

La decisió es pren en un moment en què, malgrat que la variant òmicron segueix polvoritzant rècords de contagis, les UCI estan estabilitzades –amb uns 500 malalts ingressats– i baixa el nombre de visites als centres d’atenció primària.

L’òmicron disminueix l’efectivitat del certificat

L’aparició de la variant òmicron ha modificat l’efectivitat del passaport. En un context en què bona part de la ciutadania torna a ser susceptible de contagiar-se, encara que s’hagin vacunat o hagin passat la malaltia, l’obligació del certificat covid és una mesura que perd efectivitat.

S’acaben les limitacions en els aforaments a la restauració o als equipaments culturals i esportius, es torna als horaris habituals i ja es podran fer trobades de més de deu persones. Fa una setmana, també es va acabar el toc de queda.

L’única mesura que encara es manté és el tancament de l’oci nocturn, que tindrà les persianes abaixades uns dies més. Segons el sector, el govern li ha traslladat aquest dimarts la intenció de reobrir-lo l’11 de febrer.

On sí que sembla que hi haurà passaport covid per un temps més és en els viatges internacionals. Justament, aquest dimarts, els països de la Unió Europea han acordat que el certificat vigent sigui l’únic requisit per viatjar-hi.

Així, les persones que tinguin la pauta de vacunació completa, proves de recuperació o una PCR ja no s’hauran de sotmetre a quarantenes o tests un cop arribi al país de destí. Pots consultar aquí els requisits que exigeixen tots els països europeus per travessar la seva frontera.