El físic berguedà Lluís Torner, guardonat amb la Creu de Sant Jordi

El director de l’Institut de Ciències Fotòniques va néixer a la Valldan el 1961 i actualment és un dels catalans més reconeguts i prestigiosos en l’àmbit de la física

Lluís Torner, físic, és un dels científics de referència mundial en aquest àmbit i ànima d’un centre de recerca i investigació de tecnologia punta que es troba ubicat al Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) a Castelldefels i que dirigeix des de la seva creació, l’any 2002. Entre d’altres guardons, ha rebut també el Premi Nacional de Recerca.

En l’edició d’enguany de les Creus de Sant Jordi, la Generalitat distingeix a vint persones i deu entitats de pràcticament tots els àmbits de la vida, des de la ciència a l’art, passant per l’esport, l’activisme, la docència o la pagesia.

Entre els premiats, que recolliran les distincions el proper 11 de juliol en un acte que tindrà lloc al Teatre Monumental de Mataró, es troben noms com l’activista social Fàtima Ahmed, l’actriu Carme Elias, la jugadora de bàsquet Laia Palau, el sociolingüista Miquel Strubell, el pallasso Tortell Poltrona, la Companyia Elèctrica Dharma, Estopa o els Bordegassos de Vilanova.