Candela López Tagliafico es presenta com a candidata de Movem En Comú Podem per ser Alcaldessa de Castelldefels, amb l’objectiu de “fer front a les mancances i els reptes actuals que té la ciutat “ i ho vol fer “amb un Govern progressista, fort i estable”

Ramon Josa, fotografia

En el mateix acte la presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, va insistir en la “necessitat que tenim a Catalunya de tenir un Govern de la Generalitat que representi la majoria progressista i que pugui aprovar els Pressupostos”

En un acte celebrat ahir diumenge al migdia, a la Plaça de l’Església de Castelldefels, Candela López Tagliafico i Jéssica Albiach van compartir un espai de diàleg polític dirigit a les més de 200 persones que es van aplegar a l’acte organitzat per Movem En Comú Podem. La candidata de la formació a les properes eleccions municipals a Castelldefels va reivindicar que el seu espai polític “garanteix l’aplicació de mesures que fan avançar la ciutat en temps de crisi i dificultats. Ho vam fer entre 2015 i 2020, després de rebre una ciutat que estava paralitzada per la manca d’inversions; i ho hem de tornar a fer ara, que l’actual Govern municipal, format per PSC i ERC, no fa front als problemes que té hores d’ara Castelldefels”. 
Alguns d’aquests problemes, en paraules de Candela López Tagliafico, són “la manca d’habitatge social assequible a la ciutat, les obres que mantenen aixecats carrers principals com l’Avinguda dels Banys a la platja i la C-245 al seu pas per l’Avinguda Constitució. També tenim un transport públic que no funciona. Portem tot un any amb un deficient servei d’autobusos, amb avaries i constants retards. Tot això ho hem de revertir. I hem d’enllestir la construcció d’equipaments tan necessaris com el tercer CAP, més escoles bressol, un centre de dia, el reforç de l’atenció domiciliària a la gent gran i un altre pavelló poliesportiu”. La candidata a ser la futura alcaldessa de Castelldefels va afegir que “Des que Movem En Comú Podem no està al Govern municipal, la ciutat no avança”. 
Candela López Tagliafico va exposar les seves propostes per millorar la ciutat de Castelldefels i va demanar la participació de tots els veïns i veïnes perquè “s’impliquin en la suma d’idees i propostes al nostre projecte polític”, en referència a l’esperit de suma que va deixar palès el dia abans a Sabadell la ministra de Treball del Govern espanyol, Yolanda Díaz. En aquest primer acte de Díaz a Catalunya van estar presents Albiach i López Tagliafico. 
Movem En Comú Podem posa especial èmfasi en la manera com s’ha d’afrontar l’emergència climàtica. “Aquest curs els escolars de la ciutat han patit les elevades temperatures a les aules per la manca d’adeqüació de les instal·lacions. No es pot tornar a repetir. I a la vegada hem d’avançar en la creació de comunitats energètiques, hem d’omplir les teulades dels edificis públics i privats de plaques solars. És bàsic preservar tot el patrimoni natural de la ciutat, protegint zones verdes com l’Olla del Rei o la nostra frontera natural amb el Parc del Garraf. En aquesta lluita per la sostenibilitat, la mobilitat és fonamental. Hem de millorar el servei de transport públic perquè sigui una alternativa segura i fiable al cotxe particular. I hem de potenciar l’economia verda i l’alimentació sostenible amb les oportunitats que ens ofereix el comerç de proximitat i el campus universitari de la UPC a Castelldefels, vinculat al Parc Agrari del Baix Llobregat”  
La presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, va expressar públicament la seva confiança en Candela López Tagliafico com “la millor alcaldessa possible per Castelldefels” i en la línia del discurs verd i sostenible de la candidata municipal, va refermar el seu compromís treballant per assolir “la sobirania energètica de Catalunya en la pròxima dècada”. “No volem que Catalunya depengui del gas rus de Putin però tampoc volem dependre del subministrament d’Argèlia o dels EUA”, va afegir Albiach. “No pot ser que en els últims tres anys a Catalunya no s’hagi instal·lat ni un sol molí de vent per generar energia”, va ser un altre dels exemples que la presidenta del grup parlamentari va exposar en la seva intervenció per denunciar la manca d’una aposta clara i decidida de la Generalitat en política energètica.  

Des de Castelldefels, Albiach va demanar a l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “busqui la majoria progressista del 80% per reforçar el seu Govern i que no es quedi amb el 21 % de suports actuals que són insuficients per governar en una situació de greu crisi social”. “Curiosament a Castelldefels es viu una situació molt semblant amb un Govern municipal, format per PSC i ERC, que no representa la majoria progresista que hi ha a la ciutat”, va afirmar Candela López Tagliafico
A l’acte de presentació de la candidatura de Candela López Tagliafico per a les municipals de Castelldefels, també es va viure un ambient festiu amb molts veïns i veïnes, que es van aplegar al llarg de tot el matí a la plaça a l’entorn d’un espai de jocs infantils tradicionals i un vermut que es va oferir als assistents un cop havia acabat l’espai de diàleg polític.