Escuela de calor

«Hace falta valor, hace falta valor. Ven a la escuela de calor». Aquesta estrofa que cantaven els Radio Futura als anys 80 s’ha convertit durant el mes de setembre en un malson, en una crua realitat pels més de 8.000 menors que conformen la comunitat educativa de Castelldefels. No poden ballar ni riure ni estar de festa amb aquesta «escuela de calor» perquè les temperatures que han hagut de suportar dins els centres el professorat i l’alumnat de la ciutat, durant les primeres setmanes de curs, són del tot inacceptables.

Si tenim en compte que fa més de 4 mesos que patim temperatures molt per sobre del que és normal per a l’època, les més altes dels últims 20 anys, que les onades de calor s’han anat encadenant durant la primavera i l’estiu, i que l’emergència climàtica és una realitat indiscutible sens dubte, l’escenari era previsible. Hi ha hagut centres educatius amb temperatures per sobre dels 40 graus i davant d’aquesta greu situació, la Generalitat improvisa i anuncia com a gran mesura l’enviament de ventiladors «a la carta» en funció de la demanda de cada centre, una actuació que nosaltres considerem del tot insuficient i que ha estat improvisada, per la seva manca de previsió. S’han de fer estudis seriosos i rigorosos i les actuacions de millora dels edificis han de ser estructurals i duradores. La Conselleria d’Educació s’ha cobert de glòria.

El Castelldefels en què creiem des de Movem En Comú Podem és una ciutat que posa al centre l’educació com a eina fonamental pel desenvolupament dels nostres infants i joves, i que garanteix la igualtat d’oportunitats. Tampoc sembla que aquesta sigui una prioritat pel Govern municipal de Castelldefels (PSC i ERC), que no és conscient de la responsabilitat que té en aquest àmbit. En primer lloc, perquè té competències en el manteniment dels centres educatius i s’hauria d’haver avançat per evitar el que infants i professors de la ciutat estan patint aquestes setmanes, sabent que tenim moltes escoles molt mal aïllades i amb sistemes de ventilació insuficients per suportar aquesta situació, forma part de les seves responsabilitats la millora urgent de les instal·lacions de la ciutat que presentin deficiències.

El canvi climàtic ja és aquí i els fenòmens meteorològics extrems cada vegada seran més freqüents. Cal que totes les administracions s’ho prenguin seriosament i adoptin mesures. És urgent i necessari. I no. No seria seriós que la pròxima primavera els nostres professors i alumnes hagin de treure de l’armari els ventiladors per fer-los servir una vegada més, perquè ningú no ha previst que al maig tornarà a fer molta calor a les aules.

Candela López Tagliafico

Movem Castelldefels.

En comú Podem


@Movem_

@movemencomupodem

@movemencomupodem

@CandelaLopezT

@candelalopeztagliafico

@candelalopezt