UNA VISITA  AL  PESSEBRE DE LA ESGLÉSIA DE SANTA MARIA

Por Enric Ferrer Batet

Cada any tenim una cita amb una de les més boniques tradicions,i  a prop de Nadal, fem el pessebre.

Al nostre poble n’hi ha en aparadors amb figures molt boniques, grans i antigues N’hi ha un amb figures de mida natural a la Plaça de l’Església, davant de l’ajuntament, però el que té més feina, el  més espectacular , és dins de l’Església a l’altar de l’esquerra, del Sagrat Cor de Jesús . Aquesta petita obra d’art que cada any rep unes 25.000 visites de gent menuda i gent gran és obra de sis voluntaris que dediquen una part important del seu temps durant 5 o 6 mesos per reparar, construir i muntar el nostre pessebre, tota una feina, només l’aigua, riu, cascada, fonts mouen cada any uns 5.000 litres d’aigua. Elaboren roques i paisatges, treballen amb motors, llums o maquetes, com el molí,que es mouen com les de veritat, amb la seva maquinària de fusta moguda per aigua.(el sr Mariano Cuadrado pèrit industrial, especialitzat en disseny de maquinària, va construir la sínia, i el molí entre altres coses).

Aquests voluntaris van començar quan mossèn Xavier Sobrevía ho va demanar al Sr. Mariano fa 10 anys i no només el visiten els nostres conciutadans, també està present a la mostra de pessebres de la comarca, a Sant Boi de Llobregat, on ha quedat en primer lloc dos anys entre uns 130 pessebres .El dia 5 s ´inagura .A gaudir-lo!