Què hi ha darrere la RE major?

Darrera la Re hi ha la vivència durant 24 anys al costat de la Regina i la importància de la música. La Regina va néixer molt prematura, i va patir moltes complexitats de salut. De petita només es tranquil·litzava als nostres braços només demanava contacte, la nostra veu i …música. La música ens acompanyava tot el dia.

La Regina va trigar molt a somriure. El seu primer somriure el va provocar també la música, escoltar un ària d’òpera va dibuixar el seu primer somriure per a sorpresa nostra. Durant tota la seva vida, la música la va acompanyar, la música la relaxava, la música l’entristia, l’alegrava, l’emocionava.

Els anys van anar passant, la seva condició física i la seva salut van anar empitjorant. Els últims ingressos hospitalaris, amb afeccions greus van alterar molt el seu estat d’ànim. Tot això va provocar que als 20 anys deixés de nou de somriure, deixés de riure. El somriure i el riure davant els estímuls que li agradaven eren la seva forma d’expressió i comunicació més característica. Vam tornar a casa acompanyats d’un equip de pal·liatius fantàstic que ens van acompanyar els últims anys de vida de Regina i tot buscant aquest somriure que ens indicaria que se sentia de nou feliç i sense dolor i acudim de nou a la que va ser la seva musicoterapeuta a l’escola que va venir a casa i sí, un lleuger somriure va aparèixer quan va reconèixer la Cat i la seva guitarra. El somriure va tornar, la música va seguir a la seva vida fins que el seu cos no va poder més i ens va deixar al juny del 2018.

Aquesta història és la que ens ha mogut a constituir l’Associació en RE Major acompanyats d’amics que n’han format part. El nostre objectiu principal és facilitar l’accés a la música a aquelles persones en situacions de salut complexes i fer més feliç les seves vides. Aquesta és la història de la Regina i sobre ella farem girar totes les accions d’En Re Major.


Què fem?

El nostre objectiu principal és apropar la música en viu a aquelles persones que necessiten recuperar el somriure, aquells nens i nenes que han nascut massa aviat i també a aquelles persones que estan passant per una situació complexa de salut.

L’any 2023 ens proposem engegar els dos primers projectes vinculats als dos eixos principals dels nostres objectius: primera infantesa i cures pal·liatives.

Quins són els nostres projectes?

• Música a cures pal·liatives: Apropem la música en viu a nens i joves en situacions de salut complexes a domicili amb la finalitat de millorar el seu benestar emocional.
• Creem un espai per a famílies, bebès prematurs i infants que es desenvolupen a ritmes diferents on compartir i gaudir d’una experiència “diferent” a través de la música en viu.
• Música en directe per al col·lectiu i l’individual: En Re Major pretén organitzar concerts i esdeveniments musicals a Castelldefels que ajudin a finançar els projectes.
• Donem a conèixer la importància de la música i la musicoteràpia en la salut emocional.

Com ho fem?

Buscant aliances i col·laboració amb entitats i persones que tenen aquesta mateixa sensibilitat i els mou treballar amb aquesta finalitat.

Organitzant esdeveniments i concerts per aconseguir fons per poder desenvolupar els diferents projectes.

Posa’t en contacte amb nosaltres! Estigues atent als propers esdeveniments, gaudeix de la música i fes que aquest somni sigui possible!

www.enremajor.org
enremajor@gmail.com