AQUELLA PETITA FLAMA

Per Enric Ferrer Batet

L’any 1973 desapareix la colla Sardanista l ‘Anella Dolç Esforç després d’haver viscut una molt bonica etapa

L’any 1975 un ferm grup de persones del Centro Cultural y Recreativo (darrere del cinema Plaza ) decideix impulsar el coneixement, ensenyament i promoció de la Sardana (n ´era president el Sr. Josep Aldeguer Sebastià). El Grup Sardanista Castelldefels va tenir estatuts propis el 14-10-1993 i va rebre el suport de sardanistes de Barcelona per polir, aprendre a comptar i fer una sòlida base per ensenyar i promoure la sardana a Castelldefels .
Els components es varen distingir per “sortir de la trinxera” i anar a ensenyar arreu, des d’escoles fins a Casals de la Gent Gran. Assajaven al Col·legi Lluis Vives , i temps després al col·legi San Fernando; era un grup obert a tothom que es va anar transformant en una gran família .
El Grup va ser present al 1r Aplec Internacional de la Sardana a Amsterdam (1988) , al de París (1989), a Itàlia (1993) ,també a Marsella , Tolosa…, amb la seva primera presidenta, la Sra. Maria Fuster Safont , van viure l’aventura de viatjar en grup a l’estranger (un milió i mig d’anècdotes i aventures ) .

A Calella , monument a la Sardana


Molts anys de dedicació a “la dansa més bella “, persones com la Sra.Tresa Aldeguer , en Carmelo, la Sra. Conchita Guerrero, el Sr. Mariano Piazuelo, la Sra. Lluïsa di Tavidian, la Sra. Núria Mayol Lloberes, la inesgotable Sra. Mercè Martínez Sebastià , tresorera , xofer i el que calgués. Just abans de la pandèmia, eren 125 socis que es reunien també en un sopar de germanor de Cap d’Any.
Elles i ells no varen fallar en el treball malgrat les dificultats i van anant saltant obstacles, com amb les modestes despeses dels desplaçaments, que eren sovint autofinançades o pagades per particulars , com la mare de la Sra. Taiguarí , Na Rosa Aragonès Argany o en Rué, que va fer algun viatge gratuït (Congrés de Cultura Catalana de 1977 al Passeig de Gràcia) per a la ballada final; o l’associació de pares del col·legi Can Roca …, L’AMPA del col.le Can Roca va pagar l’autocar que va dur a la ballada final (a Montjuïc) de la primera campanya El País a l’Escola, els nens que havien completat el curset que es va fer al col.le (en el tema de Congrés de Cultura Catalana van acompanyar i ajudar a antics membres de l ´Anella Dolç Esforç, com la família Chaves).
Els molts anys de treball, l’edat i sobretot la pandèmia van fer que el Grup es plantegés (desembre de 2021 ) la continuïtat o desaparició el 19-11-2022.
El futur
L’assemblea al Centre Municipal Frederic Mompou va ser sorprenent per la molta assistència, el tema no era indiferent a ningú i es va presentar un grup de persones que es van comprometre per la continuïtat de les sardanes a Castelldefels. Fer- se soci d ´aquesta bona idea és una de les coses positives que podem fer aquest any , un gest petit però important. Mentre el Grup enllesteix el nou projecte, deixa un telèfon de contacte per a les persones que tinguin interès a donar suport o conèixer la nova etapa.

Els telèfons son 680 416 304 i
616 430 148

Agraïments :

Sra. Mercè Martínez Sebastià
Sra. Conchita Guerrero
Sr. Francesc Chaves Guerrero
Sra. Glòria Ventura