Refugiats Benvinguts

Refugees Welcome, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels, promou la Cultura de Benvinguda entre la ciutadania des de fa més de 4 anys. El dia 25 d’octubre, Refugees Welcome farà una sessió informativa sobre el que fan, com ho fan i què hi pots fer tu per formar part del projecte de Cultura de Benvinguda a Castelldefels, a les 19 h al Restaurant Imperfect.

Refugees Welcome i la Cultura de Benvinguda.
Refugees Welcome (RW) és una plataforma ciutadana que té per objectiu el foment de la Cultura de Benvinguda per mitjà de solucions habitacionals a sol·licitants de Protecció Internacional (PI) i persones refugiades (persones desplaçades d’aquí en endavant), a través de promoure convivències en condicions d’horitzontalitat, igualtat i respecte mutu entre persones desplaçades i persones locals. D’aquesta manera, RW també lluita pel dret a l’habitatge d’aquest col·lectiu, que es troba múltiples obstacles a l’hora de l’accés real a l’habitatge. La necessitat de tenir una llar, un lloc que pugui ser refugi i espai de confort per a les persones que es veuen obligades a desplaçar-se dels seus països d’origen, és imprescindible per poder (re)construir la resta d’aspectes de les seves vides i poder conviure en el nou territori, llengua, societat i cultura.

La Cultura de Benvinguda, base per a la nova normalitat
El projecte “Refugees Welcome Castelldefels – Cultura de Benvinguda 2023” sorgeix com a continuïtat dels projectes realitzats des del 2019. Al llarg d’aquests anys, es va establir relació amb entitats del municipi, i de fora d’aquest, per coordinar-nos de les possibles derivacions; s’ha establert un grup local de voluntàries locals, s’han fet convivències al municipi, s’han realitzat sessions informatives; s’ha participat en actes institucionals i jornades com les del 10-D i el 18-J; i s’ha difós el projecte a través de les xarxes socials i de diverses campanyes de captació de cases. RW es planteja seguir amb força al municipi, realitzant diverses activitats que permetin guanyar presència i convidar la ciutadania local a formar part del projecte.

En què consistirà la sessió informativa
A la xerrada s’explicarà amb detall qui som i com funcionem Refugees Welcome i les diferents maneres amb què pots col·laborar amb nosaltres. A més, s’aportarà informació sobre el sistema d’asil estatal i la situació de les persones refugiades en arribar a les nostres ciutats.

Web Instagram Facebook Twitter Cat Twitter LinkedIn
Per a més informació: comunicacio.cat@refugees-welcome.es