Jornades d’Astronomia, Ciència i Tecnologia

Sota el títol “Un novembre de ciència i de tecnologia”, les activitats es fan del 10 al 26 de novembre · Inclouen xerrades, tallers, planetari mòbil; conferències sobre dones pioneres en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques; visites a l’Olla del Rei, al Barcelona Computing Center i a l’Espai Prehistòria (i obertura al públic de la nova vitrina dedicada a un crani de rinoceront trobat al jaciment de Ca n’Aimeric), entre altres • Organitzades per l’Ajuntament de Castelldefels, amb el suport de la UPC, l’ICFO, l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels i l’AMB, entre d’altres

Castelldefels acull del 10 al 26 de novembre la segona edició de les Jornades d’Astronomia, Ciència i Tecnologia, hereves espirituals de les Jornades de Ciència i Noves tecnologies. Sota l’epígraf “Un novembre de ciència i de tecnologia”, inclouen un programa variat d’activitats com xerrades, tallers, planetaris mòbils i observacions astronòmiques, conferències sobre dones pioneres (àmbit de la ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), visites guiades a l’Olla del Rei (25 de novembre), el Barcelona Computing Center-Centre nacional de supercomputació (14 de novembre) o l’Espai Prehistòria a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado (11 de novembre), a més d’edicions de la Jugatecambiental o els Diumenges Verds de Cal Ganxo, entre altres.

Estan previstes també l’obertura al públic de la nova vitrina dedicada a un crani de rinoceront trobat a la Cova del Rinoceront del jaciment de Ca n’Aimeric (11 de novembre), situada a l’Espai Prehistòria de la Biblioteca RFJ; o activitats al campus del Baix Llobregat de la UPC, com el taller “Los drones buenos” i la demostració de vol d’aquests ginys al DroneLab (16 i 18 de novembre), o una nova sessió de l’Aula d’extensió universitària sènior UPC Castelldefels (“De les vàlvules a un circuit integrat-xips”, el 14 de novembre).

Entre les activitats també es troben tallers a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado dedicats als Animals prehistòrics de Castelldefels (11 de novembre), el Light painting (10 de novembre), l’art digital-píxel art (24 de novembre); o dues jornades d’astronomia al Centre Cívic Vista Alegre (23 de novembre) i a l’Espai del Mar (24 de novembre), amb tallers, planetaris mòbils i observació amb telescopi de la Lluna, Júpiter i Saturn.   

El Centre d’Activitats Ambientals Cal Ganxo també acull activitats, com un taller d’anellament científic d’ocells (11 de novembre) o un Diumenges Verds de Cal Ganxo dedicat a l’observació d’aus – taller de menjadores (26 de novembre).

El diumenge 19 de novembre, edició especial de la Jugatecambiental on es farà una visita guiada a l’Espai Dunar i descoberta de l’ecosistema de les dunes.

L’organització de les Jornades va a càrrec de l’Ajuntament de Castelldefels amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’ICFO, l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entre d’altres.