CONTES CRIMINALS

Miquel Turon (Manresa, 25-06-1960) és fiscal de l’Estat (promoció de 1988) amb plaça a la Fiscalia Provincial de Barcelona. Resideix a Castelldefels

CONTES CRIMINALS conté quatre narracions novel·lades, totes elles basades en fets delictius reals força diferents. L’ordre de les quatre narracions està disposat seguint una escala de gravetat dels fets, que va des d’una situació que pot producir, fins i tot, una reacció hilarant (no pas per a qui la pateix, és clar), passant pels molestos lladronicis que gairebé tothom ha patit, fins arribar a dos casos de morts violentes, havent deixat per al final la més crua, en tractar-se d’un succés en què tant l’autor com la víctima eren menors d’edat.

L’objectiu de l’obra no és el de “cercar l’assassí”, encara que tampoc es descarta, com és el cas del conte tercer, on l’afeccionat a la narrativa negra potser s’hi trobarà més a gust. El que l’obra pretén és utilitzar l’acció dels delictes comesos com un mitjà per facilitar que el lector, a mesura que es vagi endinsant en el curs dels relats, també ho vagi fent en el més acurat i fidedigne coneixement de com funciona, de forma efectiva, l’administració de la justícia penal en el nostre país, amb una fidel exposició tant de les normes jurídiques que s’hi esmenten, com de l’actuació de la fiscalia i dels diversos òrgans jurisdiccionals.

EL LLIBRE ES POT TROBAR EN EL QUIOSC DE PREMSA DAVANT DEL CLUB NÀUTIC